Головна Новини Суспільство Війна з Росією Майбутнє українського легіону в Польщі: скільки волонтерів готові до навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Майбутнє українського легіону в Польщі: скільки волонтерів готові до навчання

Міністр оборони Польщі оголосив про початок набору українського легіону

сьогодні, 16:30
Поділіться публікацією:

У Польщі триває процес формування українського легіону. Наразі зібрано близько 300 осіб, що значно менше за необхідну кількість для створення повноцінної бригади, яка зазвичай налічує від 1000 до 8000 солдатів. Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш під час звернення до преси, цитуючи дані з агенції PAP.

Майбутнє українського легіону в Польщі: скільки волонтерів готові до навчання

Замало для бригади: чи зібраний український легіон до бою

За словами Косіняк-Камиша, хоча польська сторона була готова розпочати навчання новобранців ще з 1 вересня, відкладення сталося через недостатню кількість охочих долучитися до легіону.

"Я колись чув про мету в одну бригаду, але зараз цифри набагато менші, я чув про 300 людей", — зазначив Косиняк-Камиш.

Український легіон — це ініціатива, яка була погоджена на рівні урядів обох країн. Вона передбачає навчання українців на території Польщі для подальшого виконання оборонних завдань на території України. На запитання про перспективи набору, міністр висловив оптимізм, підкресливши важливість ініціативи не тільки для України, але й для підтримки міжнародної безпеки.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Питання щодо формування Українського добровольчого легіону в Польщі так і залишилося в підвішеному стані. Відтак наразі не варто говорити не те, що про посилення нашого війська українцями, які виїхали до Польщі, а й навіть про тренування їх на теренах сусідньої країни. Бо ж охочих практично немає. Як інформує портал "Коментарі", про це пише польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

"Коментарі" також писали, що білоруські добровольці ЗСУ назвали чисельність армії Білорусі, яка може вторгнутися в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини