Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масована нічна атака на Київ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Масована нічна атака на Київ: що відомо

Окупанти всю ніч атакував «шахедами» по областях України

16 вересня 2024, 08:56
Поділіться публікацією:

У ніч на 16 вересня 2024 року противник атакував ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". Із 20:00 15.09 по 06:00 16.09 радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 56 ударних БплА (пуски із Курська та Єйська – рф). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Повітряних Сил ЗСУ.

Масована нічна атака на Київ: що відомо

Наслідки атаки "шахедів" на Київщині. Фото: НПУ

Основний напрямок удару – Київщина.

Масована нічна атака на Київ була восьмою від початку вересня, повідомили в КМВА. Сили ППО знищили майже 20 безпілотників навколо столиці, які прямували з різних напрямків. За попередніми даними, постраждалих та руйнувань немає.

Вже зранку в Нацполіції повідомили, що одна людина отримала травми. Пошкоджено будинки місцевих мешканців та транспортні засоби.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 53 ворожі ударні БпЛА у Київській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

Масована нічна атака на Київ: що відомо - фото 2
Масована нічна атака на Київ: що відомо - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Рятувальники деблокували на 9-му поверсі будинку в Харкові тіло загиблої особи. Ідентифікація наразі неможлива: тіло майже повністю згоріло. Буде призначена ДНК-експертиза. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Ймовірно, це 94-річна жінка, яка вважалась безвісти зниклою після влучання російської авіабомби у будинок. Також кількість постраждалих зросла до 42 людей. Серед поранених четверо дітей: троє хлопчиків віком 1, 12 та 13 років та 4-річна дівчинка. Деталі обстрілу – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини