Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон планує поговорити з Путіним. Президент Франції озвучив теми для розмови
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон планує поговорити з Путіним. Президент Франції озвучив теми для розмови

Емманюель Макрон заявив, що готовий провести розмову з Володимиром Путіним про вирішення найнагальнішої теми на сьогодні та розкритикував президента Росії додавши, що "це не спецоперація, це війна, яку він почав, і це захоплення території".

16 грудня 2022, 18:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції планує провести телефонну розмову з президентом Росії. Макрон хоче закликати Путіна припинити бомбардування та удари безпілотників по Україні і наполягатиме на завершенні угоди щодо безпеки українських атомних електростанцій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на французьке видання AFP.

Макрон планує поговорити з Путіним. Президент Франції озвучив теми для розмови

Президент Франції та президент Росії. Фото: з відкритих джерел

Під час пресконференції в Брюсселі Емманюель Макрон розповів про найактуальнішу проблему на сьогодні.

"Найактуальніша тема сьогодні — продовжувати закликати до перемир'я, припинення бомбардувань і ударів безпілотників", — сказав президент Франції.

Лідер Франції сказав, що планує провести розмову з президентом Росії та наголосити на воєнних злочинах РФ.

"Я збираюся звернутися до президента Путіна з цього приводу, тому що ці атаки дуже очевидно... є в основному воєнними злочинами, вони (націлені) на цивільну інфраструктуру, проти самих мирних жителів", – сказав президент Франції та додав, що "це не спецоперація, це війна, яку він почав, і це захоплення території".

Цікаво, що такі заяви президент Франції озвучив 15 грудня, а вже наступного дня Україну обстріляли кількома десятками ракет. 

Макрон також розповів, що планує переконати деякі держави Азії, включно з Китаєм та Індією приєднатись до західних санкцій проти Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію керівника Офісу президента на черговий ракетний обстріл з боку російських військ. Андрій Єрмак назвав росіян "закомплексованими невдахами".

Також "Коментарі" писали про Францію, яка виділила фінансову допомогу одній з країн Європи, що постраждала в наслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини