Головна Новини Суспільство Війна з Росією Любов українців до Залужного згасне: соціолог назвав головні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Любов українців до Залужного згасне: соціолог назвав головні причини

Високі рейтинги довіри до Залужного до певної міри пояснюються тим, що його досі ніхто серйозно не критикував, каже Володимир Паніотто

20 березня 2024, 21:15 comments1492
Поділіться публікацією:

Високий рейтинг довіри  українців, який  зараз має Валерій Залужний – не обов’язково означає, що на реальних виборах він зможе отримати чимало голосів. Про це  сказав очільник Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, відповідаючи на запитання  "Главкому".

Любов українців до Залужного згасне: соціолог назвав головні причини

Валерій Залужний (фото з відкритих джерел)

Експерт пояснив, що рейтинг довіри до  кандидата  не обов’язково перетікає в рейтинг електоральний. "Бо рейтинг довіри – це абсолютний показник, він пов'язаний з однією конкретною людиною. А рейтинг електоральний – відносний показник, він залежить від того, хто із цією людиною поруч у списку", – пояснив  Паніотто.

Як продовжив соціолог, рейтинг Залужного з часом  почне знижуватись, зокрема, коли  він справді  захоче брати участь в якомусь виборчому процесі. 

"Те, що нині показують заміри, це найвища точка для Залужного. Його поки що ніхто суттєво не критикував, а коли почнеться кампанія, почнуться нагадування, що він дисертацію захищав у Ківалова тощо. Після початку кампанії рейтинг у нього знизиться – це закономірність", – пояснив  експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Британії сказали, чи зможе Залужний як посол переконати Лондон відправити війська в Україну. Як підкреслив Глен Грант, роллю генерала Валерія Залужного стане роль посла, а не славетного аташе з питань оборони. При цьому він додав, що суспільство має розуміти, що насправді роль посла набагато складніша.

За його словами, чинний уряд Британії налаштований на те, щоб у всіх аспектах надавати допомогу Україні, але це не стосується розгортання військ. Глен Грант висловив сумнів, що Залужний зможе якось вплинути у цьому питанні на офіційний Лондон. При цьому він вважає, що першочерговим завданням генерала стане саме збереження та зміцнення тих відносин, які вже існують між Україною та Британією.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

21 березня 2024, 14:28

вовочке,я так смотрю, популярность Залужного все не дает покоя. Уже и от службы отстранил и задвинул куда подальше и даже негодным признал, а все никак не успокоится.


Новини