Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лукашенко пообіцяв допомогу ватажку "ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко пообіцяв допомогу ватажку "ДНР"

Він зустрівся з Пушіліним

18 квітня 2023, 15:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з ватажком терористичної "ДНР" Денисом Пушіліним. Відео його протокольної зустрічі опублікувано в телеграм-каналах росЗМІ.

Лукашенко пообіцяв допомогу ватажку "ДНР"

Міцні обійми Лукашенка та Пушіліна зафіксували російські пропагандисти

Під час зустрічі Лукашенко зазначив, що "вони не чужі" один одному люди і він хоче допомогти Донецьку.

За словами Лукашенка, він також хотів "почути з перших вуст ситуацію в Донецькій народній республіці", а також "як там на фронті у нас справи".

- Центральна ділянка у вас, найскладніша, ідуть бої і північніше, і південніше... І в напрямку Донецька. Людям важкувато. В цій ситуації, чим Білорусь може допомогти Донецьку? Роботи попереду ще багато, треба відновлюватися, треба промислове виробництво відновлювати, сільське господарство. Врешті-решт люди там жити будуть і годувати людей треба. Тому ми готові здійснити відповідну допомогу та підтримку для того, щоб не чужі нам люди припинили страждати, - заявив Лукашенко.

Треба відзначити, що лідер Білорусі виступає одним з головних союзників Путіна на пострадянському просторі. Білорусь є не лише членом СНД та військово-політичного блоку ОДКБ, а разом з Росією утворює так звану Союзну державу. Одним з останніх рішень Путіна, про яке було сказано публічно, було перебазування до Білорусі тактичної ядерної зброї. Вона буде, як і раніше контролюватися РФ, але Росія навчатиме її застосуванню екіпажі десяти літаків. Також РФ, за словами російського диктатора, передала до Білорусі ракетний комплекс "Іскандер", який здатний бути носієм ТЯЗ.

За словами російського посла в Білорусі Гризлова, ТЯЗ розташують біля кордону з Польщею.

Окрім цього, напередодні Лукашенко відвідав Китай. Після чого озвучив черговий "мирний план", одночасно пригрозивши ядерною зброєю.

Тим часом, білоруський аналог IKEA розлютив росіян.

У МЗС кличуть президента Бразилії в Україну, перш ніж розпочинати діалог про мир з РФ.

А Пєскову довелося виправдовуватися за прокол з відео поїздки Путіна в Україну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини