Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лукашенка визнали причетним до розв'язання війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенка визнали причетним до розв'язання війни

Європарламент визнав Лукашенка причетним до війни проти України нарівні з Путіним

13 вересня 2023, 23:54
Поділіться публікацією:

Європарламент визнав Лукашенка причетним до розв'язання війни проти України нарівні з Путіним та закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенка визнали причетним до розв'язання війни

Лукашенко - союзник Путіна

Відповідну резолюцію ухвалили 13 вересня у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту.

Резолюція докладно перераховує та описує безліч злочинів, які вчиняє білоруський режим. У ній фіксується факт розпалювання ненависті, активної участі в антиукраїнській пропаганді, яку проводить режим Лукашенка.

Водночас у резолюції наголошується, що саме режим Лукашенка дав дозвіл на агресію проти України з території Білорусі, здійснюючи прямі постачання боєприпасів та військового спорядження російської армії.

"Нелегітимний режим Лукашенка став повним співучасником невиправданої агресивної війни Росії та військових злочинів проти України", – сказано у резолюції.

Нагадаємо, що від початку широкомасштабної агресії Росії проти України Лукашенко виступив союзником Путіна. Після вторгнення російських військ з території Білорусі Росія обстрілювала Україну з Білорусі. Пізніше, за погодженням з Лукашенком, Путін перемістив у республіку тактичну ядерну зброю, нібито спрямовану проти можливого вторгнення сил НАТО в республіку. При цьому глава РФ послався на практику США розміщувати тактичну ядерну зброю у європейських країнах-союзницях.

Сам Лукашенко провину за розв'язання війни перекладає на США, а у своєму останньому інтерв'ю він намагається відповідальність за вторгнення Росії в Україну рівномірно розподілити між керівництвом Росії, Білорусі та України різних часів, починаючи з 90-х років минулого століття.

Тим часом, у США заявили про закінчення епохи.

У Вірменії пояснили, чому більше не можуть розраховувати на Росію.

А принц Гаррі став на коліно поряд з українцем, що втратив ноги.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини