Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лідери США уникають «переможних танців» на тлі успіхів України у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери США уникають «переможних танців» на тлі успіхів України у війні

США стримано ставиться до військових успіхів України

13 вересня 2022, 12:42 comments1198
Поділіться публікацією:

Лідери США, починаючи з президента Джо Байдена, намагаються офіційно не говорити про перемогу України на тлі того, як український наступ змусив російські війська безладно відступити на півночі. Про це повідомляє видання Apnews.

Лідери США уникають «переможних танців» на тлі успіхів України у війні

Україна вміло використовує західне озброєння Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що замість передчасних переможних заяв військові очільники США аналізують майбутні можливі бої та розробляють плани надання Україні ще більше зброї та можливе розширення навчання. Водночас вони насторожено очікують реакції Росії на відчутні втрати на полі бою.

Незважаючи на те, що на вихідних відбулося широке святкування здобутків України, американські офіційні особи знають, що у президента Росії Володимира Путіна все ще є війська та ресурси, якими можна скористатися, і його сили все ще контролюють значні території на сході та півдні.

"Я згоден з тим, що не повинно бути ніяких розмов про переможні голи, тому що Росія все ще має карти, якими вона може зіграти. Україна зараз явно здійснює довгострокові зміни на її сході і півночі, і я вірю, що якщо Захід належним чином озброїть Україну, вони зможуть утримати свої здобутки", – сказав Філіп Брідлав, генерал ВПС США у відставці, який був головним командувачем НАТО з 2013 по 2016 роки.

Законодавці, зокрема, вказали на високоточну зброю та ракетні системи, які США та західні країни надали Україні, як ключові для різкого зрушення на фронті, включаючи високоточну керовану високомобільну артилерійську ракетну систему (HIMARS) і високошвидкісну протирадіолокаційну ракету HARM, яка призначена для націлювання та знищення обладнаних радіолокаторами систем ППО.

"Вони там, вони у грі, і вони змінюють ситуацію", – сказав сенатор Кріс Кунс, демократ від штату Делавер і член комітету Сенату з міжнародних відносин. У руках високомотивованих українських бійців, які максимально використовують зброю є готові безпілотники, покинута російська зброя та передова зброя із Заходу HIMARS, які дозволяють українцям "різко змінити ситуацію", – сказав Кунс.

Байден також визнав успіхи України на полі бою на вихідних, але відмовився говорити більше.

"Я не збираюся говорити про це зараз, тому що все в процесі", — сказав він журналістам.

Раніше "Коментарі" повідомляли про прибуття до України військової допомоги з Австралії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 вересня 2022, 12:34

Нарешті правда про те, що не існує переможних заяв. В тому числі те, що заяви розвідки Британії та США - брехня. Засліпленні пропагандою корумпованої влади, афроукраїнці будуть питати потім: "як так сталося?".


Новини