Лавров відповів на пропозицію миру від України щодо умов закінчення війни

Сергій Лавров відкинув мирну пропозицію з умовами закінчення війни, яку Україна могла б надіслати Росії через посередництво третіх країн.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров відреагував на заяви України про готовність передати Росії мирну пропозицію, яка буде містити умови закінчення війни. Лавров відкинув мирну ініціативу України та вказав, що на цьому Росія не буде на ній будувати свою політику. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Російський пропагандист Павло Зарубін опублікував відео, у якому міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував пропозицію миру, яку могла б відправити Україна з переліком умов закінчення війни. Лавров заявив, що Росія не буде відштовхуватись від заяв України.

"Він (Київ) може з таким самим успіхом завтра сказати щось прямо протилежне. Ми розраховуватимемо на конкретні справи, цінуватимемо і оцінюватимемо тільки конкретні справи", - сказав Лавров.

Очільник МЗС РФ наголосив, що Росія у своїй політиці буде орієнтуватись на цілі, які Путін поставив оголошуючи війну проти України.

"Краще на цьому не будувати свою політику, а свої дії визначати, виходячи з тих завдань, які були поставлені у рамках спеціальної військової операції", - додав Лавров.

Нагадаємо, що радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна через треті країни може передати Росії пропозицію миру з умовами закінчення війни в Україні. За словами Подоляка, основою мирних переговорів може стати лише вивід російських військ з території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українців змінились мінімальні умови за яких Україна має йти на мирні переговори з Росією.

Також "Коментарі" писали про те, що у США пояснили небезпеку заяв Віктора Орбана про припинення вогню заради мирних переговорів з Росією.