Головна Новини Суспільство Війна з Росією 10 років війни або «Жму руку, обнімаю!». Як Порошенко готував Україну для Путіна, – розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

10 років війни або «Жму руку, обнімаю!». Як Порошенко готував Україну для Путіна, – розслідування

Колишній президент Петро Порошенко міг мати ділові стосунки з очільником країни-агресора Володимиром Путіним. Журналісти показали як через дії Порошенка Україна виявилася не готовою до великої війни

23 лютого 2024, 17:38 comments1832
Поділіться публікацією:








Однією з причин неготовності України до широкомасштабного вторгнення Росії стала начебто діяльність експрезидента Петра Порошенка, зокрема, мова йде про так звані "схеми Свинарчуків", вибухи складів зі зброєю на десятки мільярдів, а також бізнес з Віктором Медведчуком та "загравання" з Путіним. 

10 років війни або «Жму руку, обнімаю!». Як Порошенко готував Україну для Путіна, – розслідування

Порошенко і Путін

Про це йдеться в журналістському розслідуванні, присвяченому 10-й річниці Визвольної війни України проти Росії.

У сюжеті, зокрема, журналісти розповідають про так звані "схеми Порошенка, Свинарчуків-Гладковських та Пашинського". Згідно з матеріалами розслідування журналістів, їх підозрювали в скандалах пов’язаних із “оборонкою”. Мова йде про те, що начебто син тодішнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор, його друг і бізнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. В розслідуванні вказується, що товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Керівництво концерну "Укроборонпром" начебто знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Окрім цього, журналісти звернули увагу на торгівлю України з "ЛДНР" та РФ, яка відбувалась за сприяння на той час президента Порошенка. Мова йде про те, що уряд дозволив закуповувати за готівку вугілля у так званій "республіці".

“Порошенко, як засвідчив Медведчук, був ініціатором привласнення нафтопроводу "Самара – Західний напрямок", який ще називають трубою Медведчука-Порошенка. Бо від імені Петра Олексійовича з Путіним домовлявся Медведчук. Владімір Владіміровіч віддав трубу в обмін на завод Порошенка в Криму. За що Порошенко був дуже вдячний Путіну. Лише в 2024 році трубу було повернуто у власність України”, — йдеться в розслідуванні.

Журналісти також звертають увагу на спосіб життя Порошенка та говорять, що він начебто збагатився саме під час війни. На підтвердження цього, вони наводять приклад з декларації експрезидента, де він вказав, що зберігає 60 млн дол. готівкою.

Не оминули увагою журналісти і синів Порошенка, які якраз призовного віку, і додали, що вони під час війни перебувають за кордоном.

У розслідуванні пов’язують всі дії експрезидента із тим, що зараз відбувається в Україні. За словами журналістів, Путін, безперечно, є вбивцею, проте відповідальність з ним мав би розділити і той, хто з ним "загравав" та при цьому руйнував здатність країни захищатися у разі повномасштабної агресії.

"Виникає лише одне запитання: як на фоні розграбованої оборонки та тисяч смертей спиться на матрацах, набитих мільйонами?", — запитують журналісти наприкінці сюжету.

Як повідомлялося раніше, Петро Порошенко в 2023 році увійшов в ТОП-3 олігархів України, збагатившись до 1 млрд доларів.

"Коментарі" повідомляли, що Петро Порошенко 1,5 роки знайомиться з матеріалами обвинувачення у державній зраді. Активісти вважають, що це – абсолютний рекорд і мають намір звернутися до Книги рекордів Гінесса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

23 лютого 2024, 22:08

Все это так, но факт провокации войны и голый зад Украины говорит лишь о том, что сиплая Зелегнида ещё гаже Порохатого Вора ! Три года было на подготовку, хоть бы потроха посадил, да не нашёл времени, все бабло по офшорам прятало Зелепадло, так что теперь право быть повешенным на Майдане почётно переходит к сиплому карлику Вовану Зелёному

ufo

23 лютого 2024, 18:48

Оно, конечно, всё так. Там и петя приложил руку тоже. Но с 2019 года у руля "слуги" и за все это время можно было и оборонку подготовить немного и бойцов натренировать. Ну, или хотя бы проход в крым не разминировать.

Alex

23 лютого 2024, 18:38

Зеермаковщина запустила по ручным кАНАЛАМ окозамилювання для 73% безмозглого стада, которое делегировало полномичия. Хоть пАржете, ублюдки.....


Новини