Головна Новини Суспільство Війна з Росією Куди сховатись від ядерного вибуху: найбезпечніші місця в будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди сховатись від ядерного вибуху: найбезпечніші місця в будинку

Нове дослідження з'ясувало, де сховатися в будівлі, якщо раптово зазвучать сирени ядерної тривоги.

1 березня 2023, 19:10 comments6888
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Постійні погрози Путіна застосувати ядерну зброю змусили багатьох українців та громадян інших країн задуматись над тим, як можна захистити себе, якщо трапиться найгірше. Портал "Коментарі" з посиланням на нове дослідження, опубліковане в журналі Physics of Fluids, повідомляє найбезпечніші місця для сховку в будівлі в разі ядерної атаки.

Куди сховатись від ядерного вибуху: найбезпечніші місця в будинку

Ядерний вибух у місті. Фото з відкритих джерел

Вчені з університету Нікосії на Кіпрі створили комп’ютерну модель, яка показує наслідки удару ядерної боєголовки силою у 750 кілотонн над типовим містом світу. Згідно з дослідженнями науковців вибух спричинить вогняну кулю діаметром близько 2,5 км, яка знищить все живе на своєму шляху. Окрім того, смертоносна ударна хвиля, яка утвориться в наслідок вибуху пройде ще 5 км та зможе вбити людей, які знаходяться на вулиці або в неміцних будинках.

"До нашого дослідження небезпека для людей усередині бетонної будівлі, яка витримує вибухову хвилю, була незрозумілою. Наше дослідження показує, що високі швидкості повітря від ударної хвилі залишаються значною небезпекою та можуть призвести до серйозних травм або навіть смертельних випадків", — сказав автор дослідження Дімітріс Дрікакіс.

Як наслідок, команда дослідників назвала місця, яких краще уникати від таких наслідків ядерного вибуху.

"Найнебезпечніші критичні місця в приміщенні, яких слід уникати, — це вікна, коридори та двері. Люди повинні триматися подалі від цих місць і негайно шукати укриття", — говорить автор дослідження.

За моделлю науковців найкращими місцями для порятунку від ударної хвилі, що створена ядерним вибухом будуть кути кімнати.

"Навіть у передній кімнаті, що стоїть на місці вибуху, можна бути в безпеці від високих швидкостей, якщо стояти біля кутів стіни обличчям до вибуху", — стверджує науковець.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Україна здобула перемогу в найбільшій танковій битві від початку війни.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія відправляє уран в Китай, який Пекін зможе перетворити на плутоній для ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини