Головна Новини Суспільство Війна з Росією Куди поверне фронт: експерти озвучили прогноз – де тепер буде найгарячіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди поверне фронт: експерти озвучили прогноз – де тепер буде найгарячіше

Росіяни одразу націлюються на Краматорськ та Слов'янськ, при цьому продовжуються ракетні удари по різних містах, артобстріли Донбасу, Харкову, удари по Сумщині з російської території

8 липня 2022, 13:42 comments2063
Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російські загарбники, можливо, готуються до одночасного паралельного штурму на Слов'янськ та Краматорськ. Які на даний момент можна зробити прогнози щодо воєнної ситуації? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Куди поверне фронт: експерти озвучили прогноз – де тепер буде найгарячіше

Російський танк. Фото: з відкритих джерел

Шанси України вийти на прийнятні показники мирного договору – 50 на 50

Військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що у короткостроковій перспективі росіяни після найважчих боїв на Луганщині змушені будуть взяти оперативну паузу.

"Вони підтягуватимуть сили та засоби до підконтрольної Україні частини Донецької області. Будуть тягти туди додаткову кількість артилерії, снарядів (останнє особливо актуально, враховуючи, як масово ЗСУ знищують в останні тижні склади ворожих боєприпасів). Думаю, окупантам на це знадобиться кілька тижнів. Після чого вони знову розпочнуть інтенсивні атаки. Роблячи те, що вміють найкраще – вогневий вал, завалювання захисників України величезною кількістю своєї живої сили та техніки", – прогнозує експерт.

За його словами, у середньостроковій перспективі ЗСУ планують низку локальних контрударів. Насамперед – на Херсонському та Запорізькому напрямках.

"Також наше завдання – утримання Краматорсько-Слов'янської агломерації настільки, наскільки це буде можливим. Вона добре підготовлена у фортифікаційному плані, там у нас є велика кількість артилерії. І саме там можуть розвернутися основні бої аж до осені", – зазначає Михайло Жирохов.

У далекостроковій перспективі, на думку експерта, шанси України вийти на прийнятні показники мирного договору – 50 на 50. Російська військова міць ще досить велика, резюмує Михайло Жирохов.

Нам слід переходити на стандарти НАТО, не повертати з євроатлантичного шляху

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль розмірковує так:

"Ми не підказуємо противнику, тому не коментуємо докладно перебіг військових операцій у конкретних населених пунктах. Все, що вважає за потрібне, дає у своїх зведеннях Генштаб ЗСУ. Виходячи із ситуації, громадянам України необхідно розуміти, що агресор не планує зупинятися. Продовжуються ракетні удари по різних містах, артобстріли Донбасу, Харкова, удари по Сумщині з російської території тощо".

Катерина Коваль нагадує і про останні заяви Путіна, які той запевняв, ніби Росія "ще нічого не починала всерйоз в Україні".

"Нам слід продовжувати зміцнення міст, підвищувати обороноздатність усієї країни, наполягати на збільшенні поставок нам партнерами різноманітних озброєнь. Особливо артилерії та засобів ППО, – наголошує експерт. – Ми боремося за свободу не просто проти Росії, а проти режиму імперіалізму. А імперія – це завжди загарбницька політика. Наразі РФ загрожує всьому світу. У зв'язку з нею працює і Білорусь. Це виклик для глобальної безпеки".

На думку Катерини Коваль, нам слід переходити на стандарти НАТО, не повертати з євроатлантичного шляху. Незважаючи на війну, проводити реформи, які дозволять нам стати повноцінними членами ЄС та НАТО.

Як показала російська агресія, обраний нами західний вектор розвитку – абсолютно вірний. І рухатися треба саме у цьому напрямі", – резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна до останнього українця: про що говорить заява Путіна – як сприймати натяк про переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

9 липня 2022, 04:16

Не эксперты, а клоуны только и могут бла, бла и бла. Уже запорожскую область сливаете, твари в общем!!!


Новини