Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Кровоспас" не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст
commentss НОВИНИ Всі новини

"Кровоспас" не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст

"Кровоспас" замерзає при низьких і мінусових температурах, не зупиняє кровотечі і не рятує життя, каже активіст Андрій Дорошенко

22 лютого 2024, 17:18 comments1010
Поділіться публікацією:

Військові лікарі та парамедики скаржаться на несертифікований гемостатичний виріб "Кровоспас", який не зупиняє кровотечі в польових умовах, однак продовжує масово потрапляти на передову разом із китайськими турнікетами.

"Кровоспас" не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст

Гемостатичний виріб "Кровоспас" (фото з відкритих джерел)

 

Про це повідомляє активіст і блогер "Руху територіальних громад" Андрій Дорошенко.

 

"Той самий "Кровоспас", який не має необхідних сертифікатів якості, виготовляється нелегально кустарним способом, і потрапляє на фронт. Проти виробників відкриті кримінальні справи, однак стараннями недобросовісних осіб він досі потрапляє на передову", — пише Дорошенко.

 

За його словами, особи, які організували нелегальне виробництво підробок для фронту, виготовляють "Кровоспас" підвальним способом, і ніхто не знає і не контролює, з чого роблять вироби для зупинення кровотеч на передовій. Однак парамедики кричать про серйозні проблеми з цим продуктом в бойових умовах.

 

"Китайські турнікети рвуться, а "Кровоспас" замерзає при низьких і мінусових температурах, не зупиняє кровотечі і не рятує життя захисників.

Відгуки про "Кровоспас" негативні, і він тільки ускладнює ситуацію із порятунком поранених військовослужбовців. Коли медикам на фронті, у критичних ситуаціях, де кожна секунда може вирішити долю пораненого, доводиться боротися не тільки за життя, але і з такмедівським хламом, і виправляти безвідповідальність любителів халяви.  Це робить роботу медиків із порятунку життів на фронті ще більш складною", — заявляє блогер.

 

Дорошенко публікує відгуки фронтових парамедиків та військових, які закликають не використовувати "Кровоспас", і описують проблеми при порятунку поранених на передовій та у фронтових стабілізаційних пунктах.

”Кровоспас” не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст - фото 2
”Кровоспас” не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст - фото 3
”Кровоспас” не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст - фото 4
”Кровоспас” не зупиняє кровотечі і призводить до смертей, військові медики б'ють на сполох - активіст - фото 5


Активіст наголошує, що ціна потрапляння нелегально виготовленої, низькоякісної медичної продукції на фронт – це життя поранених солдатів, і закликає правоохоронні органи не бездіяти і припинити несертифіковане виробництво і зупинити потрапляння "Кровоспасу" на передову.

 

"Це в першу чергу стосується органів державної влади, зокрема, Держлікслужби, і правоохоронних органів та Нацполіції, які повинні нарешті зупинити неконтрольоване поширення і потрапляння на передову цього несертифікованого продукту, покарати організаторів злочинної діяльності по всій суворості воєнного часу, інакше це матиме катастрофічні наслідки", — зазначає Андрій Дорошенко.

 

Як повідомлялося раніше, "Кровоспас" не сертифікований медичний виріб, який потрапляє на фронт. Також ЗМІ публікувалися фото, на яких зафіксовані умови виготовлення гемостатику "Кровоспас" з порушенням санітарних норм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини