Головна Новини Суспільство Війна з Росією Крок у відповідь: Росія передала Україні п'ятьох поранених
commentss НОВИНИ Всі новини

Крок у відповідь: Росія передала Україні п'ятьох поранених

Раніше Україна, без попередніх умов, передала Росії п'ятьох поранених

3 квітня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

Сьогодні російський омбудсмен Тетяна Москалькова повідомила про передачу п'ятьох українських військовополонених Україні. Вона дала зрозуміти, що передача є кроком РФ у відповідь на раніше вчинений Україною акт передачі 5 полонених. Про це повідомляють "Коментарі".

Крок у відповідь: Росія передала Україні п'ятьох поранених

Тетяна Москалькова, російський омбудсмен

"Наприкінці березня п'ятеро тяжко поранених російських військовослужбовців було передано нам українською стороною, — написала у своєму телеграм-каналі Тетяна Москалькова. — Зараз наші захисники проходять лікування... Сьогодні на Україну репатрійовано п'ятеро поранених військовослужбовців ЗСУ. Продовжуємо роботу в цьому напрямі".

Зазначимо, що Україна передала Росії п'ятьох тяжко поранених полонених без попередніх умов в односторонньому порядку.

"Україна здійснила гуманітарну акцію і передала Росії всіх тяжко поранених окупантів, стан яких дозволяв транспортування, захоплених у полон з початку широкомасштабного вторгнення", — повідомила 24 березня Україна, наголосивши, що це не обмін, а репатріація — повернення без жодних умов відповідно до норм міжнародного права.

"Водночас держава-агресор, систематично нехтуючи міжнародними нормами, досі утримує в заручниках тисячі українських громадян, у тому числі тяжкохворих і поранених, цивільних, дітей і жінок, людей похилого віку, а також тих, хто потрапив до російського полону ще до початку широкомасштабного вторгнення. Усі ці категорії громадян, згідно з міжнародним гуманітарним правом, мають бути повернені Україні шляхом репатріації без будь-яких умов", — заявили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими 24 березня.

Тим часом, Кремль готується святкувати День перемоги. МЗС Росії відреагувало на розширення НАТО до кордонів РФ. А Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового союзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини