Головна Новини Суспільство Війна з Росією Критично важливо не припиняти постачання цієї зброї: Кулеба з проханням звернувся до Блінкена
commentss НОВИНИ Всі новини

Критично важливо не припиняти постачання цієї зброї: Кулеба з проханням звернувся до Блінкена

Дмитро Кулеба у розмові з Ентоні Блінкеном закликав продовжити постачання ATACMS

1 листопада 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Ефективність американських ракет ATACMS вже неодноразово себе підтвердила на полі бою в Україні. Тому дуже важливо, щоб США й надалі надавали це озброєння Україні. Як передає портал "Коментарі", на цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з головою Держдепу США Ентоні Блінкеном.

Критично важливо не припиняти постачання цієї зброї: Кулеба з проханням звернувся до Блінкена

Кулеба та Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Я подякував США за критично важливу військову допомогу, зокрема, за дуже ефективні системи ATACMS, і наголосив на важливості їх подальшого надання", — написав Дмитро Кулеба в соцмережі.

Дипломати також обговорили прогрес, досягнутий на нещодавній зустрічі щодо "формули миру" на Мальті, і домовилися продовжувати "працювати разом для досягнення справедливого та міцного миру в Україні".

Про обговорення зустрічі на Мальті та ситуацію на полі бою за результатами розмови повідомили і у Держдепі.

"Держсекретар підтвердив прихильність Сполучених Штатів до суверенітету та територіальної цілісності України, а також продовження надання Україні підтримки, необхідної для захисту її незалежності та захисту її народу", – йдеться у повідомленні.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі не виключив, що президент США Джо Байден може накласти вето на бюджетний законопроект, в якому не буде коштів на допомогу Україні.

Новообраний речник палати республіканець Майк Джонсон минулого тижня заявив, що хоче, щоб допомога Ізраїлю та Україні розглядалася в палаті окремо. За його словами, допомогу, яку надають Києву, слід розглядати ретельніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що буде з допомогою України: які є варіанти розвитку подій у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини