Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль знову погрожує: як близько РФ та НАТО підійшли до прямого зіткнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль знову погрожує: як близько РФ та НАТО підійшли до прямого зіткнення

Члени Альянсу, спостерігаючи за успіхами ЗСУ, продовжуватимуть постачання нам зброї, щоб максимально ослабити країну-агресора, а потім нав'язувати Москві свої умови миру

5 жовтня 2022, 11:11 comments1818
Поділіться публікацією:

Постачання США озброєнь Україні наближають до небезпечної межі прямого військового зіткнення РФ та НАТО. Про це заявив у Першому комітеті Генасамблеї ООН голова російської делегації з роззброєння Костянтин Воронцов невдовзі після того, як США оголосили про надання Україні додаткової допомоги у сфері безпеки у розмірі 625 мільйонів доларів. Про що говорять такі заяви? Чи готова РФ до зіткнення із силами НАТО? Яка ймовірність такого роду зіткнення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Кремль знову погрожує: як близько РФ та НАТО підійшли до прямого зіткнення

Прапори НАТО та Росії. Фото: з відкритих джерел

Кремль продовжує війну, але вже на дипломатичному та інформаційному фронті

На думку політолога, конфліктолога Богдана Петренка, ймовірність прямого зіткнення РФ і НАТО поки що залишається мінімальною. Це, пояснює він, не потрібно жодній стороні.

"Росія усвідомлює, що вона не зможе потягнути велику війну. Особливо після того, що її "спеціальна військова операція" в Україні почала демонструвати величезні недоліки у громіздкій, але відсталій армії агресора. У свою чергу країни НАТО розуміють, що війна з РФ, незважаючи на потенційну перемогу в ній, — це величезні втрати та ризики широкого використання зброї масового знищення. Не потрібно західним країнам, переважно орієнтованим на економічні досягнення, а чи не на імперські цінності. Це не потрібно їх громадянам та громадській думці, на відміну від промитих мізків росіян", – пояснює Богдан Петренко.

І саме на громадську думку Заходу, наголошує експерт, направлено заяви РФ про потенційну війну з НАТО. Мета – щоб громадяни цих країн перестали підтримувати прагнення своїх урядів допомагати Україні.

"А громадська думка – це важлива річ для демократій, – наголошує Богдан Петренко. – Фактично Кремль такими заявами продовжує війну, але вже на дипломатичному та інформаційному фронті. І намагається позбавити Україну західної допомоги для того, щоби виграти у війні".

Привід для нового переговорного процесу між РФ та НАТО виникне тоді, коли українці витіснять росіян із захоплених територій

Політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі вважає, що Росія не готова до збройного зіткнення з НАТО.

"Це очевидно, виходячи з того, що ЗСУ, які освоюють системи озброєнь НАТО та проходять підготовку за програмами Альянсу, знекровили найбоєздатніші підрозділи російської армії. Швидше за все, сказане Воронцовим – це гра слів із розрахунком ввести в оману міжнародне співтовариство, – розмірковує експерт. – Марна та дурна спроба залякати загрозою великої війни, якої просто не буде".

На думку Георгія Кухалейшвілі, навряд чи країни-члени НАТО горять бажанням воювати з Росією. Але він упевнений, що члени Альянсу, спостерігаючи за успіхами ЗСУ, продовжуватимуть постачання нам зброї, щоб максимально ослабити країну-агресора, а потім нав'язувати Москві свої умови миру.

"Привід для нового переговорного процесу між РФ та НАТО виникне тоді, коли українці витіснять росіян із захоплених територій, включаючи Крим. Розмова має вестися про роззброєння Росії та денуклеаризацію. Про жодні територіальні поступки не може бути й мови, – наголошує Георгій Кухалейшвілі. – Війна НАТО і Росії можлива, якщо виникне явна загроза для безпеки країн-членів організації. РФ поки що на це не наважилася, розуміючи незворотність наслідків та очевидність поразки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін підписав закони про анексію території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 жовтня 2022, 10:47

З Бучі вже витіснили. Тепер там рейдерство одне одного. Реальність зійшла з відосиків божевільного гопніка і відбирає майно один в одного. За це воюємо? За таке майбутнє? Корінь зла від тих, від кого пішла православна секта на Русі-України. Тепер це зло іде світом. Воно не змінюється, не відмовляється від пороків. Крадіжка, шахрайство, брехня, підробка і сварки - його природа.


Новини