Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль вирішив завдати удару у відповідь на прорив ЗСУ до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль вирішив завдати удару у відповідь на прорив ЗСУ до Росії

Кремль активізує атаки на Донеччині у відповідь на прорив українців до Росії

16 серпня 2024, 07:37 comments3249
Поділіться публікацією:

Російські сили зберігають відносно високий темп наступу в Донецькій області, демонструючи, що військове командування продовжує надавати перевагу просуванню на сході України, незважаючи на наступ ЗСУ в Курській області. Перекидання туди значних російських сил немає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль вирішив завдати удару у відповідь на прорив ЗСУ до Росії

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Російські війська "продовжують тактичне оточення" українських військ на південний схід від Покровська, йдеться у звіті.

Кадри з геолокацією, опубліковані 14 і 15 серпня, показують, що війська РФ нещодавно просунулися на схід від Покровська в межах Гродівки і на південний схід від Покровська в межах Миколаївки, Бажаного та Орлівки. ISW вважає, що окупанти, ймовірно, захопили Орлівку та Желанні.

Останні кілька тижнів російські сили також продовжували механізовані штурми поблизу Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, показують, як російські сили проводять механізований штурм розміром приблизно в роту на південний схід від Георгіївки.

Росія почала перекидати певні елементи з України, щоб реагувати на ситуацію в Курській області, але типи підрозділів, що передислокуються і звідки вони передислокуються, є вагомим показником того, що російське військове командування все ще дає пріоритет поточним наступальним операціям на сході України, вважають в ISW.

Інститут не спостерігав у відкритих джерелах повідомлення про те, що РФ передислокує цілі бригади з України до Курської області, але спостерігав повідомлення про передислокацію частин російських полків у цей район.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ розповіли, чому, просуваючись на Курщині, Україна продовжує втрачати території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини