Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль лютує: розкрилися факти, що Індія допомагає Україні у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль лютує: розкрилися факти, що Індія допомагає Україні у війні

За інформацією Reuters, снаряди з Індії передаються Україні, незважаючи на протести Москви

сьогодні, 10:08
Поділіться публікацією:

Артилерійські снаряди, які продають індійські виробники зброї, все частіше перенаправляються європейськими покупцями в Україну. Офіційний Нью-Делі знає про такі факти і знає про закиди Москви, але не втручається, щоб зупинити торгівлю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Кремль лютує: розкрилися факти, що Індія допомагає Україні у війні

Індія. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на свої джерела та дані митниці, зазначає, що Україна отримує снаряди з Індії вже більше року. За словами трьох індійських чиновників, Кремль не здається і систематично порушує це питання. Як мінімум двічі Москва на найвищому рівні цікавилася індійською владою. Чи вдалося зупинити потоки зброї в Україні? У тому числі ця тема порушувалася під час липневої зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з його індійським колегою.

Агентство Reuters зазначило, що два джерела в індійському уряді та два джерела в оборонній промисловості повідомили, що Делі виробив лише дуже невелику кількість боєприпасів, що використовуються Україною, і один чиновник оцінив, що це було менше 1% від загальної кількості зброї, імпортованої Києвом після війни .

За словами іспанського та високопоставленого індійського чиновника, а також колишнього топ-менеджера Yantra India, державної компанії, боєприпаси якої використовує Україна, серед європейських країн, що відправляють індійські боєприпаси, — Італія та Чехія, яка очолює ініціативу з постачання до Києва артилерійських сну меж Європейського Союзу.

Індійський урядовець підтвердив, що Делі стежить за ситуацією. Але разом із керівником оборонної промисловості, який безпосередньо обізнаний про постачання, він сказав, що Індія не зробила жодних дій для обмеження постачання до Європи. Як і більшість із 20 осіб, опитаних Reuters, вони говорили на умовах анонімності.

Делі та Вашингтон, як головний захисник України у сфері безпеки, нещодавно посилили оборонну та дипломатичну співпрацю на тлі посилення Китаю, який обидві країни вважають своїм головним суперником.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Індія вперше зізналася, що вдячна за санкції проти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини