Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль каратиме артистів, які проти війни: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль каратиме артистів, які проти війни: подробиці

За інформацією Bloomberg, дипломатам РФ наказали взятися за артистів, які виступають проти Путіна

1 лютого 2024, 17:15 comments3719
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії наказало своїм дипломатам у низці країн переслідувати російських зірок шоу-бізнесу, які не підтримують війну та диктатора Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Кремль каратиме артистів, які проти війни: подробиці

Російська пропаганда. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на два неназвані джерела, розповіли виданню, що російське МЗС віддало наказ своїм дипломатам взятися за російських артистів і знаменитостей, які виступають на підтримку України і критикують Путіна.

Співрозмовники Bloomberg уточнюють, що такий наказ стосується дипломатів, які працюють у так званих "дружніх" для Росії країнах.

Видання нагадує, що цього тижня у Таїланді затримали учасників російського рок-гурту "Бі-2". Причиною нібито стало порушення правил імміграції під час двох концертів на курортному острові Пхукет.

У матеріалі йдеться, оточення Путіна хотіло б, щоб російських громадян у складі групи із семи осіб депортували до РФ. Там їм міг загрожувати арешт та кримінальне переслідування. У п'ятьох членів групи були російські паспорти, але оскільки четверо членів групи мали і ізраїльське громадянство, а один — австралійське, влада Таїланду вирішила відправити їх усіх до Ізраїлю після втручання Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

Варто зауважити, що за однією з версій, депортувати музикантів до Росії вимагав особисто генконсул РФ на Пхукеті Володимир Соснов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за даними британської розвідки, російський диктатор Володимир Путін на тлі масових проблем з теплом та електрикою в низці регіонів РФ зробив рішення цієї проблеми одним з основних завдань напередодні березневого переобрання на пост президента. Примітно, що колишнього офіцера ФСБ, екс-міністра оборони "ДНР" Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), який хотів взяти участь у виборах, засудили до 4 років колонії загального режиму. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" такі рішення Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини