Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремінь про російську для військових: За кавою можна, в окопах – ні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремінь про російську для військових: За кавою можна, в окопах – ні

Українська мова є обов'язковою у Збройних Силах України, про це в інтерв’ю «Освіторії» заявив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Проте у приватному спілкуванні можна спілкуватися російською, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 14:09
Поділіться публікацією:

Українська мова є обов'язковою у Збройних Силах України, так само, як і в освіті, культурі, на телебаченні, відзначив Тарас Кремінь. За його словами, у цьому питанні для нього є прикладом  захисники "Азовсталі", які вели трансляцію з облоги українською та англійською мовами.

Кремінь про російську для військових: За кавою можна, в окопах – ні

Кремінь каже, що для нього є прикладом захисники "Азовсталі"

"Сила України сьогодні дорівнює силі Збройних Сил України, тому будь-які спроби спекулювати на мові й сіяти сумніви в незламності нашого війська несуть загрозу національній безпеці"
, — наголосив Кремінь.

За словами мовного омбудсмена, ніхто не забороняє бійцям у приватному спілкуванні послуговуватися недержавною мовою.

"За кавою можна спілкуватися будь-якою мовою, проте українська — мова головнокомандувача, мова командирів бригад та підрозділів, мова кожного військового, який для себе прийняв рішення і захищає Українську державу, своїх дітей, свою мову та українське майбутнє",
— сказав Тарас Кремінь.

Також він підкреслив, що за його оцінками, української нині значно більше на фронті, ніж кілька років тому.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що українська мовознавець та екс-нардеп Ірина Фаріон, відома своїми різкими висловлюваннями, потрапила до чергового скандалу. Під час розмови з журналісткою Яніною Соколовою  вона заявила, що не вважає українцями солдатів, які захищають нашу країну, але не говорять українською. Особливо пройшлася по російськомовних воїнах. На висловлювання Фаріон досить жорстко відреагував омбусдмен Дмитро Лубинець, звернувшись із цього приводу до СБУ, Нацполіції та Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Портал "Коментарі" розбирався з тим, про що свідчить цей скандал і які у нього можуть бути наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://osvitoria.media/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

2 лютого 2024, 15:03

Ни в одной стране мира нету такой должности как "Уповноважений із захисту державної мови". Ни у кого даже мысли не возникает, что такая должность в принципе может быть. И только у нас сидит какой-то хрен и за бюджетные деньги с умным видом несет бред о том кому на каком языке можно говорить, а кому нельзя. Да за всю жизнь в Украине никогда не было языковых конфликтов. Вы идиоты, религиозные и языковые темы нельзя поднимать и в мирное время,а во время войны и подавно. Это прямой путь к расколу общества


Новини