Головна Новини Суспільство Війна з Росією Країна в ЄС заборонила в'їзд автомобілів із білоруською реєстрацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна в ЄС заборонила в'їзд автомобілів із білоруською реєстрацією

За порушення заборони передбачені штрафи та конфіскація автомобіля

15 липня 2024, 17:58
Поділіться публікацією:

З 16 липня Латвія закриває свої кордони для автомобілів, зареєстрованих у Білорусі. Це рішення є частиною нових санкцій Європейського Союзу проти Білорусі за підтримку Росії в конфлікті з Україною. Лише дипломатичні машини можуть проїхати.

Країна в ЄС заборонила в'їзд автомобілів із білоруською реєстрацією

Латвія забороняє в'їзд автомобілів на білоруських номерах

Латвійська влада повідомляє, що заборона стосується всіх пунктів перетину кордону з Білоруссю та Росією. Якщо водій із білоруськими номерами спробує в'їхати до країни, його машину можуть конфіскувати.                                                       

Латвійський податковий департамент попереджає: не слід намагатися обійти ці правила, оскільки за це передбачено серйозні штрафи та навіть конфіскацію автомобіля. Влада також працює над законом, який повністю заборонить перебування на території Латвії автомобілів з білоруською реєстрацією.                                                                                       

Тим, хто вже у Латвії на білоруських номерах, потрібно буде переоформити машину на латвійські номери. Подібні заходи вже діють для автомобілів із Росії, яким дозволено проїжджати через Латвію лише один раз у режимі транзиту.

Ці заходи запроваджуються як частина широких санкцій ЄС, спрямованих на зменшення фінансової підтримки Білоруссю російських дій в Україні.                                                                     

Читайте також на порталі "Коментарі" — Уряд Нідерландів оголосив про продовження підтримки українських біженців, звільнивши їх від сплати двох видів податків на автомобілі до 4 березня 2025 року. Це рішення дозволить українцям заощадити гроші під час їхнього перебування в Нідерландах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини