Головна Новини Суспільство Війна з Росією Країна-партнер РФ може прийняти другий саміт миру: Зеленський зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-партнер РФ може прийняти другий саміт миру: Зеленський зробив заяву

Президент припустив, що другий Саміт миру може відбутися в Індії

сьогодні, 13:57
Поділіться публікацією:

Другий саміт миру може ухвалити Індія. Київ готовий вислухати пропозиції інших країн щодо завершення війни, втім на основі українського формату. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Times of India зробив президент України Володимир Зеленський.

Країна-партнер РФ може прийняти другий саміт миру: Зеленський зробив заяву

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Ми говорили з Моді. У нас є майданчик Саміт миру, я вважаю, що ми могли б провести другий саміт у будь-якій поважній столиці. Безумовно, це може бути в Індії, і прем'єр-міністр може організувати відповідний саміт", – заявив президент.

Володимир Зеленський додав, що Україні необхідно підготуватись до наступного засідання саміту миру. Водночас Київ бажає почути ті чи інші пропозиції тих чи інших країн, у тому числі Китаю, Бразилії, Індії, членів Європейського союзу (ЄС) або держав Африканського континенту.

"І, будь ласка, якщо є пропозиції у Китаю та Бразилії, але тільки на основі нашого формату, тому що війна у нас. І я вважаю, такий саміт може бути в Індії", — зазначив президент.

Варто зазначити, що в цьому ж інтерв'ю глава української держави назвав прем'єра Індії Нарендру Моді людиною, яка має великий вплив.

"Моді є прем'єр-міністром справді величезної країни... Така країна не може просто сказати, що ми зацікавлені у закінченні війни — ми всі в цьому зацікавлені", — сказав український лідер.

За його словами, прем'єр Індії Моді може вплинути на закінчення війни в Україні блокуванням російської економіки, енергоресурсів та оборонно-промислового комплексу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський висловився про нейтралітет: до чого веде така позиція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини