Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Котел" у Курській області: експерти оцінили шанси оточення росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

"Котел" у Курській області: експерти оцінили шанси оточення росіян

Раніше західна преса повідомляла, що в оточенні в Курській області може опинитися до 3000 російських окупантів

22 серпня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Сили оборони в Глушківському районі Курської області затискають угруповання ворога, відрізаючи його фактично від сполучення через річку Сейм і там противник може опинитися в оточенні. Чи дійсно може виникнути "котел" у Курській області? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.

"Котел" у Курській області: експерти оцінили шанси оточення росіян

На Курщині зруйновано міст через річку Сейм. Фото: з відкритих джерел

Українські сили затискають угруповання ворога

Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі радіо NV наголосив, що українські сили продовжують ведення наступальних дій, зона розширюється — вже 1256 квадратних кілометрів під контролем ЗСУ.

"На сьогоднішній день для нас визначальним є те, що відбувається в південно-західній частині – Глушківський район, де українські сили затискають угруповання ворога, відрізаючи його фактично від сполучення через річку Сейм і де противник може опинитися в оточенні. Це дуже важливо, тому що, якщо це станеться, то це буде вперше з початку повномасштабного вторгнення, коли таке угруповання російських військ вдасться фактично оточити українським силам. Це було б дуже потужно", — зазначив Мусієнко. 

При цьому експерт зазначає, що зараз простежується активність ворога — він накопичує певні сили з північного сходу, тобто маневрує, здійснює активну оборону, дещо посилюється його присутність, застосування дронів.  

За його словами, водночас українські сили доволі маневрово швидко діють і тактика малих груп, в тому числі себе виправдовує.

"Плюс працює авіація. І це дуже важливо, бо авіація підтримує наступальні дії українських військ і це реально допомагає. Особливо під час наступальної операції, щоб мати дальність і можливість уразити командні пункти ворога, мости, переправи, скупчення сил і засобів противника", — підкреслив Мусієнко.

Йдеться про сотні осіб, які можуть опинитися в оточенні

Старший аналітик "Повернись живим" Микола Бєлєсков в ефірі телемарафону висловив думку, що Сили оборони України можуть взяти в полон не тисячі, а сотні російських окупантів, які можуть потрапити в котел на річці Сейм. 

"Треба більш консервативно виходити: коли відбувається прикриття кордону, ніхто основні сили не тримає. Так само, як ми обговорювали Харківщину в травні – ми теж на "нулі" не тримали основні наші сили. І тут росіяни не тримали основні сили по лінії кордону. Тому йдеться про сотні, в найкращому випадку, осіб", – пояснив Бєлєсков.

Він додав, що навіть сотні окупантів – це можливість помітно поповнити український обмінний фонд, що дозволить в майбутньому повернути додому українських захисників.

"І ще, це можливість вибудовувати лінію оборони за річкою і зробити її більш сталою, системною для відбиття російських атак. Щоб примусити росіян це все відбивати, залучаючи угруповування в тисяч 20-30 щонайменше", – додав Бєлєсков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливі переговори з РФ після Курської операції: чого чекати від Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини