Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ: Сили оборони на Бахмутському напрямку просунулися вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ: Сили оборони на Бахмутському напрямку просунулися вперед

Ворог намагається атакувати біля Бахмута, та зазнає масштабних збитків

4 січня 2023, 21:21
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують наступ на Бахмут. Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій, проте зазнає колосальної поразки, пишуть "Коментарі".

Контрнаступ: Сили оборони на Бахмутському напрямку просунулися вперед

Прикордонники відбили штурм рашистів під Бахмутом

Під прикриттям артилерії окупанти спробували захопити одну з передових позицій наших захисників. Артналіт прикордонники перечекали в укриттях, а при наближенні піхоти противника відкрили вогонь.

"Спроба штурму провалилася, ворог зазнав втрат та почав тікати. Охоронці кордону з воїнами ЗСУ контратакували та зайняли позиції ворога. В ході бою 9 окупантів знищено, ще близько 20 поранено. Наразі Сили оборони просунулися на 300 метрів та закріплюються на нових позиціях", — деталізують сьогоднішні успіхи в Держприкордонслужбі.

За словами ж заступник командира 3-го батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади Національної гвардії України Володимира Назаренка, окупанти втрачають величезну кількість бійців зі своїх штурмових груп у Бахмуті, а поранених просто покидають помирати.

"Ми знаємо, як вони намагаються атакувати. Втрати навіть не загонів, не бойових з'єднань "вагнерівців", а просто натовпів, якими намагаються штурмувати, маленькі такі групки по 8, по 10-20 осіб сягають 80%", — розповів Назаренко.

Бої за Бахмут продовжуються вже пів року, нагадує американське видання The Wall Street Journal. Ця ділянка лінії фронту є найактивнішою на цей час і потребує мобілізації всіх доступних сил для обох сторін. При цьому завзятість, з якою Росія намагається прорватися на цьому відрізку, дивує західних військових експертів, оскільки контроль над Бахмутом не має великого стратегічного значення.

Однак, пише WSJ, і керівництво найманців з приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" і командувач російської армії генерал Суровікін з якоїсь причини переконали себе у важливості цього прориву, і взяття Бахмута стало для Росії “ціллю номер один”.

Як писали "Коментарі", російське командування наказало почати перекидання своїх основних наступальних сил з-під Бахмута ближче з Соледару. Все через те, що потужний опір української армії не дозволив росіянам досягти бажаних цілей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини