Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрабанда західної зброї з України: МЗС звинуватило Китай у брехні
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрабанда західної зброї з України: МЗС звинуватило Китай у брехні

МЗС Китаю заявило, що зброя, яку США постачають до України, часто контрабандою опиняється в руках злочинних угруповань

23 лютого 2023, 17:36
Поділіться публікацією:

Українське дипломатичне відомство викрило Китай у неправдивій інформації щодо контрабанди західної зброї, яка нібито після потрапляння в Україну опиняється в руках кримінальних угруповань. Про це  заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в Facebook.

Контрабанда західної зброї з України: МЗС звинуватило Китай у брехні

МЗС України відреагувало на заяву Китаю про контрабанду зброї (фото з відкритих джерел)

Ніколенко розповів, що  МЗС Китаю повідомило, що нібито американська зброя, яку постачають до України, часто контрабандою опиняється в руках злочинних угруповань з Європи та інших.

"Категорично відкидаємо інсинуації про нібито контрабанду західної зброї з України", — заявив речник.

 За його словами, Україна має сучасну ефективну систему контролю за отриманим та використаним озброєнням, що користується високою довірою з боку партнерів. Ця система має кілька рівнів та повністю виключає будь-яку можливість контрабанди зброї.

Окрім цього дипломат звернув увагу, що Росія інвестує численні ресурси в дезінформацію, щоб підірвати міжнародну військову допомогу України.

"Закликаємо китайську сторону керуватися виключно фактами та не бути інструментом в руках російської пропаганди", — додав Ніколенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США попередили Китай про серйозні наслідки, якщо країна допомагатиме Росії. Міністр фінансів США Джанет Єллен розповіла, що Сполучені Штати готові застосувати санкції проти китайських компаній, якщо азійська країна надсилатиме підтримку до Росії. Єллен наголосила, що США й надалі пояснюватимуть Пекіну про наслідки санкцій з якими зіткнуться компанії з Китаю. Такі заяви прозвучали від американського чиновника на фоні поїздки головного китайського дипломата Ван І до Москви, де той заявив, що сподівається на подальшу співпрацю з Росією. Ван І зазначив, що Сполучені Штати не мають права вказувати Китаю на зовнішні політичні кроки та додав, що Пекін не прийме диктатуру від США.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 лютого 2023, 18:11

Щось таке, найбільш корумповане брехливе і помилкове, яке навіть лампочки "Зроблено у Китаї" обмінює бо навіть це не здатно виробляти. Розікравши, зганьбивши свою країну і зробивши її створення помилкою. Звинувачує країну у 56 разів більшу за себе, яка за 20 років стала другою економікою світу. Хоч була слабше України. Як демократично, коли "золотий мільярд" зробить своїм ворогом у двічі більшу за себе частину частину людства. Зарозумілі маразмом Байдена не помічають, як опинились у меншості і не бажають це визнавати і реформуватись, як не бажає це робити найбільша Зе-корупція в світі.


Новини