Консультант Шойгу проговорився про іранські безпілотники, він не знав що мікрофон увімкнуто (ВІДЕО)

Влада Росії забороняє говорити, що дрони-камікадзе іранського виробництва.

Директор московського Центру стратегічного і технологічного аналізу, який консультує міністра Сергія Шойгу Руслан Пухов не знав, що у нього був ввімкнений мікрофон і під час ефіру розповів, що влада РФ забороняє називати закуплені дрони-камікадзе іранськими. Відео з конфузом росіянина потрапило в мережу.

На одному з російських пропагандистських каналів був запрошений в якості експерта про ситуацію на фронті Руслан Пухов. Ведучі запросили гостя та підійшли до диванів для початку розмови. Пухов швидше за все вважав, що мікрофон у нього вимкнений і попередив ведучих, що про іранські дрони говорити не потрібно.

Я вас дуже прошу за ці іранські безпілотники. Ми всі знаємо, що вони іранські, але влада цього не визнає, - випадково озвучив в ефірі слова Руслан Пухов.

Цікаво, що прес-секретар Дмитро Пєсков раніше заявляв, що армія РФ не використовує безпілотники з Ірану, а вся техніка на полі бою виключно російського виробництва. Росія перейменувала іранські дрони-камікадзе Shahed-136 на "Герань-2" і періодично завдає ними ударів по Україні.

Переглянути відео з російським експертом Русланом Пуховим можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія планує замовити нові та потужні дрони в Ірану. Нові БПЛА можуть нести потужнішу боєголовку ніж Shahed-136, які РФ вже використовує на українському фронті.

Також "Коментарі" писали про характеристики дронів-камікадзе, які Російська Федерація може купити в Ісламської Держави. За попередніми оцінками РФ планує придбати безпілотники Arash-2.