Комітет розглянув усі правки до законопроєкту про мобілізацію: коли чекати на голосування в Раді

Тепер члени Комітету з питань нацбезпеки працюватимуть над додатковими комітетськими правками та формуванням фінальної порівняльної таблиці

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув усі 4269 поправок, поданих народними депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив нардеп Ярослав Железняк. Цю інформацію в коментарі "УП" також підтвердив Роман Костенко.

При цьому варто зазначити, що незважаючи на те, що профільний комітет пройшовся за всіма депутатськими правками, ще варто узгодити низку моментів. Перш ніж виносити законопроект на голосування у сесійній залі парламенту.

Наразі члени Комітету з питань нацбезпеки працюватимуть над додатковими комітетськими правками та формуванням фінальної порівняльної таблиці.

Початок розгляду законопроєкту у сесійній залі парламенту залежатиме від термінів завершення цієї роботи. Але при цьому нардеп Олексій Гончаренко в Телеграм спрогнозував, що з дуже великою ймовірністю 10 квітня законопроєкт вже буде винесений на розгляд до сесійної зали.

Варто зазначити, незважаючи на те, що тема мобілізації та законопроєкту про мобілізацію активно обговорюється в мережі, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю "Укрінформу" заявив, що після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу плани про необхідність закликати ще мінімум 500 тисяч осіб істотно відкориговані. Саме тому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч осіб. Цифра дещо менша.

Читайте також на порталі "Коментарі" - як треба змінювати підхід із мобілізацією: що може вплинути на думку українців.