Головна Новини Суспільство Війна з Росією Комітет Ради прийняв рішення щодо закону про військовий облік: з'явилися перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Комітет Ради прийняв рішення щодо закону про військовий облік: з'явилися перші подробиці

Деякі нардепи вважають, що законопроєкт "має благородну мету, але хибне та протиправне виконання".

9 січня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення щодо рекомендації до другого читання законопроєкту про удосконалення порядку і використання військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану. Про це написала народна депутатка Ірина Фріз.

Комітет Ради прийняв рішення щодо закону про військовий облік: з'явилися перші подробиці

Рада прийняла рішення щодо мобілізації (фото з відкритих джерел)

У своєму дописі вона заявила, що документ мав би відповідати за питання створення державою реєстру військовозобов’язаних, резервістів і призовників, а ще спростити отримання статусу УБД ветеранами.

За її словами, законопроєкт “має благородну мету, але хибне та протиправне виконання”.

“Ми від “Європейської Солідарності” та представників від фракції “Голос” утрималися, адже редакція містить всупереч усім нормам законодавства, нормотворчим практикам і здоровому глузду зміни до законодавства, які не передбачені цим проєктом закону. Зокрема, додано майже чотири сторінки тексту змін до закону, зміни до якого не було ухвалено парламентом у першому читанні законопроєкту. На моє логічне питання – чи розуміють автори, що це є порушенням норм регламенту та законодавства, відповідь була абсурдною: “Наша команда не була долучена до розробки цього законопроєкту в першому читанні”, – заявила Ірина Фріз.

На її думку, комітет ухвалив рішення, яким “порушив чинний регламент. Замість того, щоб МО внесло це окремим законопроєктом, члени комітету фактично легалізували порушення, власне, Закону про регламент”.

Що до документу не вноситимуть:

  • Не вноситимуть відомості про виїзд за межі України (дата, країна, до якої здійснюється виїзд) та повернення на територію України (дата, країна, з якої особа повертається на територію України).
  • Не вноситимуть відомості про примусове виконання рішення щодо особи–боржника (реквізити та відомості виконавчого документа).
  • Не вноситимуть інші персональні дані, які дозволяють ідентифікувати призовника, військовозобов’язаного або резервіста (максимально невизначена норма, згідно з якою можна було б внести будь-яку інформацію).
  • Відхилили норму щодо збору відомостей про членів сім’ї (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія та номер паспорта, дата його видачі, РНОКПП). Винятково за згодою військовослужбовця, резервіста, призовника ці дані можуть бути надані.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що мобілізація народних депутатів

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини