Комбат про ситуацію на війні: не бачу варіантів перемоги

Український військовий з 54-ї ОМБ Кирило Верес розповів про своє бачення закінчення війни в Україні.

Командир батальйону 54-ї ОМБ Кирило Верес пояснює, що у своїй зоні відповідальності не бачить варіантів для перемоги. За його словами війна в Україні, які і всі інші війни закінчиться перемовинами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Кирила Вереса для ТСН.

Кирило Верес говорить, що у його підрозділі загалом все добре з ситуацією, однак загальну картину військовий описує похмуро.

"Я не знаю, де ми виграємо, не можу цього сказати. Ми виживаємо. Це різні речі - робити, щоб перемогти та робити, щоб не загинути. Ми, мабуть, зараз більше належимо до другого. Якщо говоримо в цілому про всю країну, я вважаю, що ми програємо", - сказав Верес.

Військовий розповів, що будь-які війни завершуються за переговорами. Однак Україна наразі не буде йти на мирні переговори з Росією.

"Я поки не бачу варіантів перемоги. Завжди всі війни закінчуються перемовинами", - говорить Кирило Верес.

Український військовий пояснює, що Друга світова закінчилась також перемовинами та капітуляцією Німеччини за режиму Гітлера. Верес вказує, що питання в тому, які це будуть умови.

Попри це командир батальйону пояснює, що загалом війна має закінчитись тоді, коли буде впевненість у неможливості нових нападів Росії у майбутньому.

"Звичайно, коли закінчиться Російська Федерація, коли я знатиму, що вони далі 100 років на нас не нападуть, що не воюватимуть мої діти, це важливо", - говорить Верес та додає, що перемога для нього також означатиме, що його бійці не наражатимуть себе на небезпеку та будуть залишатись живі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у МВФ розповіли, скільки протримається Україна без допомоги Заходу.

Також "Коментарі" писали про колишнього командира "Айдара", який пояснив, де ховається 80 тисяч ухилянтів від мобілізації.