Головна Новини Суспільство Війна з Росією Командування РФ жорстоко покарало своїх військових, яких забрало з полону: що з ними стало
commentss НОВИНИ Всі новини

Командування РФ жорстоко покарало своїх військових, яких забрало з полону: що з ними стало

Росія кидає у самовбивчі штурми своїх військових, яких забирає з полону

сьогодні, 09:28
Поділіться публікацією:

Російське командування послало своїх обміняних з полону солдат у самогубчу атаку, щоб покарати їх за здачу, відзначив журналіст Юрій Бутусов.

Командування РФ жорстоко покарало своїх військових, яких забрало з полону: що з ними стало

Росія

За його словами, мова йде про Покровський напрямок. Там відділення російських штурмовиків пішло в атаку по відкритій місцевості у повний зріст на український опорний пункт, і воїни 110-ї механізованої бригади як у тирі знищили усіх штурмовиків.

Як каже Бутусов, коли зібрали документи вбитих, то наші розвідники були здивовані — адже ці росіяни вже були у полоні саме у 110-ї механізованої бригади та поїхали на обмін до Росії. Наприклад, вбитий Михайло Суриков був взятий у полон воїнами 110-ї бригади під Авдіївкою 18 листопада 2023 року. А Олександра Тюмина теж брали у полон під Авдіївкою 16 жовтня 2023 року.

"Судячи з особистих паперів Сурикова та Тюмина, скоріше за все, уся група складалась саме з обміняних з полону бійців. У інших ліквідованих особистих документів та паперів не було", — відзначив Бутусов.

За його словами, судячи з особистих паперів, Суриков та Тюмин служили у 114-й мотострілецькій бригаді ЗС РФ, після здачі у полон вони приблизно 8 місяців знаходились у українській колонії, потім повернулись до Росії, кілька місяців знаходились у фільтраційному таборі, а потім їх знову направили для проходження служби назад до 114-ї бригади, і там їх одразу направили у штурмовий загін як "штрафників". Журналіст відзначив, що все відділення колишніх полонених було направлено в атаку по абсолютно відкритому полю, і жоден з росіян з цієї атаки не повернувся.

"Очевидно, російське командування не довіряє своїм солдатам, які підняли руки, і посилає в атаки, щоб вони вже гарантовано з них не повернулись, заступитись за них в РФ нема кому. Путін веде війну до останнього руського", — підкреслив журналіст.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, кого РФ повернула в рамках останнього обміну полоненими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини