Головна Новини Суспільство Війна з Росією Командири підрозділів, які захищали Маріуполь, повертаються в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Командири підрозділів, які захищали Маріуполь, повертаються в Україну

Після полону вони, згодом - 21 вересня 2022 року - були інтерновані в Туреччину під особисте зобов'язання президента Туреччини Реджепа Ердогана

8 липня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Про повернення з Туреччини до України командирів підрозділів, які брали участь в захисті Маріуполя та "Азовсталі" — полка "Азов", 36-ї окремої бригади морської піхоти, 12-ї бригади - поінформував в своєму офіційному телеграм-каналі президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляють "Коментарі".

Командири підрозділів, які захищали Маріуполь, повертаються в Україну

Святослав Паламар та Володимир Зеленський

"Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними. Слава Україні!" — написав президент.

Нагадаємо, 21 вересня 2022 року керівників оборони "Азовсталі" вдалося звільнити з російського полону. П'ятьох командирів з "Азовсталі" обміняли на 55 російських військових. Командири "Азова" перебували в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента Реджепа Ердогана.  При цьому однією з умов їх звільнення з російської сторони була вимога про те, що вони до кінця війни в Україні не повернуться на батьківщину.

Денис Прокопенко, Святослав Паламар та Олег Хоменко — командири "Азова",  Сергій Волинський — командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала М. Білинського, Денис Шлега — командир 12-ї бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького. Всім їм президентом України в 2022 році присвоєне звання Героя України за участь в обороні Маріуполя.

Битва за Маріуполь почалася після повномасштабного російського вторгнення в Україну і тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 року. Загалом оборона міста-героя тривала 86 днів, 82 з яких у повному оточенні.

Тим часом, експерти розповіли, як розуміти заяви Ердогана про Україну.

У Кремлі вже істерять через касетні боєприпаси у ЗСУ.

А вчені вже знають, як штучний інтелект збирається знищити людство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини