Головна Новини Суспільство Війна з Росією Командир батальйону "Вовки да Вінчі" зробив заяву про нового головнокомандувача ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Командир батальйону "Вовки да Вінчі" зробив заяву про нового головнокомандувача ЗСУ

Командир батальйону "Вовки да Вінчі" пригадав своє знайомство з Сирським

12 лютого 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

Новий  очільник батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов, що має  позивний "Філя", висловив свою думку  про щойно призначеного головнокомандувача Збройних сил України  Олександра Сирського.  Як він сказав,  колишній главком Валерій Залужний був для їх батальйону більше, аніж просто головком.

Командир батальйону "Вовки да Вінчі" зробив заяву про нового головнокомандувача ЗСУ

Сергій Філімонов (фото з відкритих джерел)

"Валерій Федорович Залужний – це дуже велика людина. Для нашого батальйону він як батько. Це людина, яку дуже поважав "Да Вінчі" — людина, яку ми дуже поважаємо. І я вважаю, що завдяки їй якраз ми маємо країну зараз. Бо, якби не він, я не знаю, хто впорався на той момент із тими викликами, які були", — зазначив  військовий, відповідаючи на запитання  "ТСН".

При цьому,  про нового головкома Сирського  поширюють "нездорові історії". Їх роздмухують  цивільні особи, що не мають права  такого робити.

"Це не їхня справа, я скажу так. Тому що ті люди, які воюють, якщо вони самі вирішать, а серед військових досить багато громадянського суспільства, досить багато людей, які можуть говорити і мають право говорити про це. Якщо там будуть великі проблеми, нехай ці люди говорять, а не цивільні. Самі знаємо, про що йде мова", — продовжив захисник.

Філімонов  розповів власну історію особистого контакту  з новим головнокомандуючим. Він  мав місце ще на початку повномасштабного вторгнення.

"Коли почалося повномасштабне вторгнення, в перші дні мене набрали з Сухопутних військ. При тому, що підрозділ "Гонор" не відносився ні до кого. Мене запросили на зустріч, я тоді приїхав, і в мене була зустріч з Сирським. Зрозуміло, що в мене є фідбек деякий, але по факту я звичайний хлопець, в якого 150 людей, трошки зброю десь взяли, трошки вдягнулися. Він зі мною поспілкувався, сказав, чи можете ви взяти цей напрямок, чи можемо ми на вас розраховувати, що вам для цього треба. Для мене тоді було здивування, що командувач Сухопутних військ зустрічається з групами, розглядає їх, дивиться на досвід, спілкується і дає конкретні задачі. І я думаю, що це дуже повпливало на оборону Києва.Я тоді дуже заповажав Сирського", — наголосив командир батальйону "Вовки да Вінчі".

Далі військовий додав, що його батальйон досить довго був у власному резерві Сирського. І ті завдання, які військові виконували,  були його наказом.

"І тому нас переміщали по фронту, там, де було найважче. Тому я скажу, що точно не треба зараз дуже хвилюватися і казати, що "ми програли, нас всіх вб'ють". В першу чергу треба йти до ТЦК, або краще "Вовки Да Вінчі", і готуватися воювати", — підсумував  Філімонов.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що командир батальйону "Вовки Да Вінчі" назвав, скільки мобілізованих потрібно для війни

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини