Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній український нардеп-зрадник балотується у російську Раду Федерації
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній український нардеп-зрадник балотується у російську Раду Федерації

Російські ЗМІ пишуть, що Деркач тепер має російське громадянство та проживає в Астрахані

31 липня 2024, 20:10 comments1113
Поділіться публікацією:

Колишній народний депутат України Андрій Деркач, обвинувачений у державній зраді та незаконному збагаченні, став одним із кандидатів у російську Раду Федерації від Астраханської області. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Колишній український нардеп-зрадник балотується у російську Раду Федерації

Андрій Деркач (фото з відкритих джерел)

Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін, у разі перемоги на майбутніх виборах глави регіону, пропонує Деркача до Ради Федерації РФ. У відповідному документі зазначено, що Деркач має російське громадянство та проживає в Астрахані.

Андрій Деркач був народним депутатом кількох скликань та експрезидентом НАЕК "Енергопром". Він курував створення приватних охоронних підприємств у різних областях України, які мали сприяти швидкому захопленню країни.

У 2023 році НАБУ і САП скерували до суду справу проти Деркача за звинуваченням у державній зраді та незаконному збагаченні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про санкції проти Шарія і Деркача20 серпня 2021 року, відбулося чергове засідання Ради нацбезпеки і оборони України під керівництвом президента Володимира Зеленського. На ньому був введений пакет санкцій проти ряду осіб, включаючи журналістів Ольгу і Анатолія Шаріїв, нардепа Андрія Деркача (американцями вважається агентом російського впливу), головного редактора інтернет-видання "Страна" Ігоря Гужви і інших осіб. 

Політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак вважає, що прийняте абсолютно виправдане і резонне рішення. На думку Олега Постернака, така поведінка президента і підконтрольного йому РНБО вписується в сценарій повноформатної і багаторівневої боротьби з "м'якою силою" РФ в Україні, її інформаційною інфраструктурою. При цьому несе в собі загрозу медійній свободі, про що часто говорять журналісти.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини