Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній президент США заявив, що знав про напад Путіна на Україну за роки до війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній президент США заявив, що знав про напад Путіна на Україну за роки до війни

Білл Клінтон розповів, що Володимир Путін планував напад на Україну ще у 2011 році.

7 травня 2023, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

42-й президент США Білл Клінтон розповів, що під час розмови з Володимиром Путіним у 2011 році зрозумів про можливий напад Росії на Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Колишній президент США заявив, що знав про напад Путіна на Україну за роки до війни

Експрезидент США Білл Клінтон. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі в Нью-Йорку у 2011 році Білл Клінтон розповів, як російський президент висловився проти угоди, яку уклав його попередник Борис Єльцин. Угода, яка отримала назву Будапештський меморандум передбачала, що Україна отримає гарантії безпеки своїх кордонів від Росії, США та Великобританії, а обмін позбудеться ядерної зброї.

"Путін сказав мені в 2011 році, за три роки до того, як він захопив Крим, що він не погоджується з угодою, яку я уклав з Борисом Єльциним, де вони мали поважати територію України", — розповів Клінтон.

Далі експрезидент США сказав, що після чергових слів Путіна, зрозумів про можливість захоплення України з боку Росії.

"Путін сказав мені: "Я знаю, що Борис погодитися з вами, Джоном Мейджором і НАТО, але він так і не провів це через Думу. Я з цим не згоден, не підтримую і не зобов’язаний це виконувати". З того дня я знав, що це було лише питанням часу", — говорить Клінтон про атаку Путіна на Україну.

Нагадаймо, що після захоплення Криму у 2014 році Путін сказав, що Росія не пов’язана з Будапештським меморандумом, адже РФ не підписувала ніяких документів після революції на майдані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ отримали секретні плани Кремля щодо контролю над країнами Балтії до 2030 року.

Також "Коментарі" писали про шість сценаріїв українського контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 травня 2023, 09:34

Демократи США шукають шляхи як зняти з себе відповідальність за те що наробили, і вимити свого маразма Байдена. Чомусь саме за правління негідників Обами і Байдена сталися найгірші події цього століття: Грузія, Сирія, Україна тощо. Революційні захоплення влади конкуруючими злочинцями. Помста Бені за ПриватБанк та забруднення синка Байдена у Бурісма. І в центрі всіх подій юдеї, один одного називають нафталіновими термінами: фашист нацист рашист - цим підбурюють світ до вигідного ним протистояння.


Новини