Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли ЗСУ відкинуть Росію: у Держдепі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли ЗСУ відкинуть Росію: у Держдепі зробили заяву

У США вважають, що Україна здатна зупинити просування Росії на сході

12 липня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

У Державному департаменті США розповіли, за яких обставин Україна зможе відкинути війська країни-агресора і зберегти функціонування своєї економіки. Як передає портал "Коментарі", позицію США під час інтерв'ю для Радіо Свобода озвучив помічник Держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Брайєн.

Коли ЗСУ відкинуть Росію: у Держдепі зробили заяву

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, чиновник вважає, що найшвидшим шляхом до миру є те, щоб Україна була достатньо сильною, щоб виграти війну.

"Між тим, що ми робимо тут цього тижня, і тим, що було зроблено в останні місяці, ми дуже впевнені, що Україна зможе сказати Росії: ми можемо продовжувати воювати і перемагати вас до 2025 року і після, якщо захочете. обставини ми вважаємо, що Україна здатна відштовхнути Росію та зберегти функціонування своєї економіки", — сказав О'Брайєн.

Також помічник держсекретаря США пояснив, що для цього має статися.

"Україна має зупинити просування Росії на сході. Ми вже бачимо, що розхвалений весняний наступ Росії вже зазнає краху, тому що повертають частину територій після того, як навесні почала надходити допомога від США та інших партнерів", — наголосив О'Браєн.

Дипломат додав, що Україна має тримати відкритими свої торгові шляхи та свої економічні центри. На його переконання, ключем до цього є ППО.

"Тому цього тижня президент Байден оголосив про цілий новий набір як стратегічних, так і сотень тактичних систем протиповітряної оборони, які дозволять Україні підтримувати роботу економіки та дають надію та податкові надходження для суспільства", — зазначив дипломат.

Також він зазначив, що Україна має мати можливість дестабілізувати вогневі позиції Росії: "І тут ми також бачимо реальні наслідки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — даремно витрачає час: у Держдепі емоційно висловилися про ідеї Орбана про переговори щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини