Коли закінчиться війна: у Третій штурмовій прогнозували

Максим Жорін вважає, що лише від українців залежить, чи вистачить нашій країні ресурсів на тривалу війну

Як передає портал "Коментарі", заступник командира 3-ї ОШБр, майор Максим Жорін в інтерв'ю "Фокусу" заявив, що погано ставиться до експертних прогнозів щодо тривалості війни в Україні. Військовий наголосив, що йому особисто незрозуміло, на що ці люди спираються.

"От не до часових рамок, а як до таких прогнозів я ставлюся. На що вони спираються? Скільки схожих прогнозів ми чули за весь цей час? Про те, що восени, за декілька місяців, тижнів, наступного року, щось з цього взагалі хоч якось близько відбулося? Наскільки я пам'ятаю, ні. Скільки разів закінчувалися ракети в Росії — то у вересні, то в грудні, але щоразу щось вони не закінчуються, їх тільки більше стає... Імовірно, навіть у тарологів, до яких я з іронією ставлюся, більше буде фактів, на які вони спиратимуться, ніж у сучасних військових експертів, які про це говорять", - обурився Жорін.

Згідно з оцінкою військового, поточна лінія фронту вказує на те, що окупанти збираються ще довго воювати з Україною і робитимуть це доти, "поки не упруться дуже сильно".

Максим Жорін додав, що росіяни розвивають свої ресурси та шукають нові для продовження бойових дій. Тому немає жодних підстав, що росіяни мають намір зробити паузу чи взагалі зупинитися. Отже, не можна говорити, що у найближчій перспективі війна може закінчитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" - росіяни прорвали оборону: BILD повідомив, де може обвалитися фронт.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді ми наближаємось до переговорів: про що говорять заяви Зеленського та Путіна. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.