Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли закінчиться війна: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли закінчиться війна: що думають українці

Українці назвали часові рамки, у яких закінчиться війна в Україні. В довготривалу війну у понад п'ять років вірить майже кожен десятий респондент.

8 квітня 2024, 14:35 comments2415
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість українців вважає, що війна в Україні закінчиться через 1-2 роки. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Коли закінчиться війна: що думають українці

Коли закінчиться війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування від IRI 37% українців вважає, що війна закінчиться через 1-2 роки. Наступним за популярність йде варіант щодо закінчення війни менше ніж за рік – 26%. Те, що війна в Україні триватиме 3-4 роки, вважають 14%. 

Варіант, що війна закінчиться через 5 або більше років обрали 8% респондентів. У те, що війна в Україні ніколи не закінчиться вірять 3% опитаних, а ще 11% не змогли відповісти на питання.

Коли закінчиться війна: що думають українці - фото 2

Коли закінчиться війна на думку українців. Опитування IRI

Також опитування від IRI поставило питанням, яким респонденти бачать майбутнє України. Переважна більшість українців вважає, що майбутнє Україна скоріше обнадійливе – 80%. Але, показник безнадійного майбутнього України поступово зростає. У перші півтора року війни він складав 2-3%, у вересні 2023 року збільшився до 9%, а станом на лютий 2024 становить 14%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українців почала змінюватись думка щодо перемоги України у війні. Попри більшість населення, яке вважає, що Україна переможе, частка тих, у кого протилежна думка різко зросла на другий рік після повномасштабного вторгнення Росії.

Також "Коментарі" писали про канцлера Німеччина Олафа Шольца, який назвав момент, коли закінчиться війна в Україні. За його словами, це буде тоді, коли російські солдати підуть з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тыр пыр

8 квітня 2024, 15:28

До чего же лживые эти прогнозы.Тут они пишут что 88 процентов верят в полную победу страны.С территорями,контрибуциями ,вражеским правительством в международных судах и тюрьмах,то 14 процентов в полном отчаянии.С математикой хреново...


Новини