Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли закінчиться активний контрнаступ ЗСУ – що може статися з Путіним у найближчі 5 місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли закінчиться активний контрнаступ ЗСУ – що може статися з Путіним у найближчі 5 місяців

Війна може закінчитися не лише військовим шляхом

6 вересня 2023, 11:00 comments1746
Поділіться публікацією:

Україна увійшла у військову осінь, продовжуючи контрнаступальні операції з акцентом на південному напрямку. Водночас військові експерти вважають, що з кожним днем часу продовжувати свої атаки у ЗСУ дедалі менше. Чому так? Чи є ймовірність, що війна таки закінчиться цього року? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Коли закінчиться активний контрнаступ ЗСУ – що може статися з Путіним у найближчі 5 місяців

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Є ризик, який називається "зеленка"

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив думку, що зміна погоди вплине на контрнаступ ЗСУ. Він зазначив, що активні дії можуть закінчитись у середині листопада.

За словами експерта, після того, як опаде листя вести бойові дії без маскування, буде складніше, як ЗСУ, так і окупаційним військам.

Нарожний також додав, що не варто забувати про затяжні дощі, зниження температури та мороз. Все це варто очікувати вже у другій половині осені.

"Крім того, не забуваємо про такі фактори, як мороз, холод і таке інше... Я думаю, що цей дедлайн – середина листопада, коли вже не буде можливості робити активні наступальні дії нам", — поділився прогнозом Павло Нарожний.

Напередодні президентських виборів у РФ, які відбудуться у 2024 році, у Росії може відбутися спроба усунення режиму диктатора Путіна

Голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках генерал-лейтенант Валерій Кондратюк в інтерв'ю "УНІАН" висловив думку, що у війні Росії проти України може настати несподіваний поворот. Вона може закінчитися не лише військовим шляхом. Якщо відбудеться повалення Путіна, військові дії можуть припинитися автоматично.

Валерій Кондратюк зазначив, що зараз йдуть активні обговорення всередині російських еліт, частина з яких розуміє, що Путін має намір воювати проти України не лише до останнього росіянина, а й до останнього центу.

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки України вважає, що Путіну можуть просто не дати можливості дожити до президентських виборів, які мають відбутися у РФ у 2024 році. Саме тому потрібно уважно спостерігати за тим, що відбуватиметься у Росії у найближчі 4-5 місяців.

"Еліти зацікавлені в усуненні Путіна і в тому, щоб розпочати мирні переговори із Заходом та Україною", — поділився думкою Кондратюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи згодні росіяни зупинити війну та повернути окуповані території: опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини