Коли Україна звільниться від російської агресії. Експерт вказав на ключовий момент

Поки Кримський півострів залишається в руках Кремля, Україна та українці не можуть бути звільнені від російської агресії.

Боротьба за Крим може серйозна зашкодити Росії, яка атакує та веде війну з цього майданчика. Як запевняє міністр оборони України у 2019-2020 роках Андрій Загороднюк ЗСУ має всі можливості, щоб повернути Крим і таким чином завдати поразки Путіну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Foreign Affairs.

Андрій Загороднюк стверджу, попри те, що Захід засудив російську анексію Криму, проте план Путіна спрацював. Росія змогла взяти під контроль півострів і наповнити його своїми військовими.

"Москва перетворила цю територію на гігантський, небезпечний гарнізон, який потім використовувала для вторгнення в Україну", - вважає Загороднюк.

Колишній міністр оборони запевняє, що таке використання півострова стало причиною того, що Росія досягла набагато більшого успіху, воюючи на півдні України, ніж на півночі.

На думку Загороднюка в ідеальному світі Україна могла б звільнити Крим дипломатичним шляхом, проте "Путін ніколи не подумає про мирне розставання з півостровом", тому Україна має йти військовим шляхом і почати готуватися до боротьби.

На його думку, звільнення Криму також стане важливим прецедентом для всього світу. Якщо Україна не поверне її, інші країни будуть більш охоче продовжувати завоювання, визнаючи, що їм "може зійти з рук" захоплення інших територій.

"Перемога в Криму має вирішальне значення для запобігання майбутнім конфліктам і зриву повернення до завоювання", - запевняє міністр оборони України у 2019-2020 роках Андрій Загороднюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що впала ще одна стіна з постачання зброї. В Україну поїде сучасна західна техніка.

Також "Коментарі" писали про те, що президент США Джо Байден підтвердив відправку в Україну БМП Bradley.