Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли партнери планували закінчення війни в Україні: відповідь Шмигаля
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли партнери планували закінчення війни в Україні: відповідь Шмигаля

Одним із прогнозів партнерів було, що війна триватиме до літа 2024 року.

10 вересня 2024, 15:32 comments7557
Поділіться публікацією:

Кабмін готується до ухвалення рішення про те, щоб збільшити військовий збір для фінансування армії, оскільки міжнародні партнери не надають коштів на ЗСУ. На Заході сподівалися, що війна закінчиться до літа 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Коли партнери планували закінчення війни в Україні: відповідь Шмигаля

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Глава уряду зазначив, коли закладалися планові показники до бюджету 2024 року спільно з МВФ, то одним із прогнозів партнерів було, що війна триватиме до літа 2024 року. Відповідно, у бюджеті були заплановані військові витрати такими, якими вони зараз є. Але в нас триває мобілізація, дозаповнення вакансій у ЗСУ, це потребує більшого фінансування.

"Ми знаємо, що фінансування кожного нашого військового для бюджету коштує 1,2 млн. гривень. Відповідно, коли ми підбираємо людей, ми маємо збільшувати бюджет наших Збройних сил. Цифра у 500 млрд, яка озвучена та подана — це той дефіцит, який потрібен нашим Збройним силам до кінця цього року", — сказав прем'єр-міністр.

За його словами, наступного року наш план має враховувати нові реалії, і саме у цьому напрямі зараз триває дискусія з МВФ щодо подальшого фінансування.

За словами глави уряду, західні партнери не надають коштів на Збройні сили. Ця стаття видатків лягає на самих українців. Уряд намагається знайти ресурси як у запозиченнях на внутрішньому ринку, так і в інших фінансових інструментах. Але важливим є те, що Україна фінансує армію самостійно.

"І тому одним із джерел ми бачимо збільшення військового збору та питання справедливого розподілу військового збору в українському суспільстві. Це власне те, що подав Кабмін як пропозиція", — заявив Шмигаль.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як Україна повертатиме українців з-за кордону: Денис Шмигаль назвав перші кроки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини