Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли очкувати пік наступу на Часів Яр: що буде з фронтом, якщо втратимо це місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли очкувати пік наступу на Часів Яр: що буде з фронтом, якщо втратимо це місто

Бійцям ЗСУ утримувати Часів Яр треба якомога довше

27 березня 2024, 07:04 comments1348
Поділіться публікацією:

Продовжують надходити тривожні новини про те, що росіяни прагнуть прорвати оборону ЗСУ і захопити місто Часів Яр. За яких умов окупанти можуть захопити Часів Яр? Як вплине на фронт можлива втрата міста? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Коли очкувати пік наступу на Часів Яр: що буде з фронтом, якщо втратимо це місто

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Війська РФ створюють умови для підготовки більш інтенсивних наступальних дій

Військовий експерт Олександр Коваленко у себе в Telegram-каналі висловив думку, що найближчим часом ворогу не вдасться захопити Часів Яр. Пік наступу на місто експерт прогнозує на другу половину 2024 року.  

"Що ж до Часового Яру, то це не тільки транспортний вузол у районі та вихід на Костянтинівку, а й домінувальна висота у регіоні, а не окремо взятої локації", — пояснює Коваленко.

Часів Яр перебуває у зоні відповідальності ворожого угруповання військ "Південь".

За словами Коваленка, окупаційні війська РФ на сьогодні створюють умови для підготовки більш інтенсивних наступальних дій на Часів Яр.

"Загалом процес каталізації наступу на Часів Яр безпосередньо залежить від захоплення сіл (Ред. – Іванівського, Богданівки, Кліщіївки та Андріївки)", – заначив експерт.

Він додав, що після свого переобрання тепер Путін може ризикнути провести більш широку мобілізацію. На підготовку до нового наступу росіяни мають 3-4 місяці.

Втрата Часового Яру змусить нас змінювати саму конфігурацію фронту

Військовий експерт та голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан в ефірі телеканалу "Київ24" заявив, що окупація Авдіївки Донецької області не спричинила серйозних проблем в архітектурі фронту, проте можлива втрата Часового Яра несе певні загрози.

"Авдіївка була глибоким вклиненням до Донецька. Тобто вона була незручною для нас з точки зору саме оборонного рубежу. Однак вона була чудовим плацдармом, фактично вклиненням в оборонний рубіж ворога", – наголосив експерт.

За його словами, утримання Авдіївки для українських сил "становило проблему". Тому вирівнювання фронту по Авдіївці не спричинило проблем в самій архітектурі фронту.

"Втрата Часового Яра змусить нас змінювати саму конфігурацію фронту. Тобто відходити назад для того, щоб вже вирівнювати лінію фронту по новій оборонній лінії. Тому саме з цих міркувань і потрібно утримувати Часів Яр якомога довше", – констатував Кузан.

Читайте також на порталі "Коментарі" — так все ж таки війна: чи справді Росія готова підвищувати ставки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

27 березня 2024, 08:11

Та здадут Часов Яр, это дело времени. Здадут полюбому и не только Часов Яр. С этой выблядской, воровской властью пэрэмогы не будет НИКОГДА, Берлинская сказала правду в интервью, напрасная трата жизней и только эти зеленые выблядки богаче становятся, разворовывая всю помощь.


Новини