Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли буде пік літнього наступу окупантів: яке велике місто на Донбасі стане зоною боїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли буде пік літнього наступу окупантів: яке велике місто на Донбасі стане зоною боїв

Окупанти не припиняють підвищувати градус тиску на Донбасі

28 червня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Україна отримала значну допомогу від західних союзників та прискорила темпи мобілізації, росіяни не припиняють свого наступу. Коли загарбники вийдуть на пік свого наступу і яке важливе місто для ЗСУ може стати зоною боїв? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Коли буде пік літнього наступу окупантів: яке велике місто на Донбасі стане зоною боїв

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нам доведеться пройти непростий період протягом липня

Військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі "Radio NV" висловив думку, що зараз зусилля окупантів щодо наступу вже перебувають на піку.

"Воно (Ред. — Наступ) вже суттєво не може збільшитися, вирости, і йому не дадуть вирости, зокрема через удари по території Росії. Власне, треба продовжувати оборонні дії і покращувати забезпечення. Я думаю, що це нам буде вдаватися краще, тенденції для цього, принаймні, є, і для того, щоб зупинити російський наступ так само. Хоча ще нам доведеться пройти непростий період протягом липня, я думаю", — зазначив Мусієнко.

Україна триматиме Покровськ до останнього

Військовий оглядач Євген Дикий в інтерв'ю "Radio NV" заявив, що ескалація останніх днів на фронті пов'язана з тим, що росіяни намагаються максимально використовувати той час, поки ЗСУ не отримали нову партію зброї і не закрили проблему гострого дефіциту снарядів.

"Ми доживаємо останні дні чи тижні, коли у нас критичний дефіцит одночасно двох дуже вагомих ресурсів. У нас критичний дефіцит боєприпасів та людей. Росіяни розуміють, що скоро одна з двох проблем вирішиться. Снаряди вже в дорозі, критичному дефіциту боєприпасів залишилися лічені дні. І, звісно, росіяни намагаються максимально скористатися ситуацією, вони дуже поспішають”, – пояснив аналітик.

За словами Дикого, росіяни вкладають основні зусилля у ті напрямки, де мають найбільші успіхи. Нині таким є колишній авдіївський напрямок. Аналітик зазначив, що зараз росіяни просуваються там досить високими темпами, взявши після Очеретино ще кілька сіл, включаючи Бердичі.

"Чесно кажучи, я завжди дуже не люблю робити погані прогнози, але тут мені вже досить очевидно, що, як мінімум, місто Покровськ із прифронтового зараз стане зоною бойових дій. Наскільки великою є загроза окупації Покровська, я зараз не беруся сказати", – зазначив Євген Дикий.

Експерт висловив думку, що Україна триматиме Покровськ "дуже завзято і дуже запекло", зокрема тому, що там є підготовлені укріплені рубежі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг заспокоїв прогнозом війни в Україні: на що РФ вже не здатна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини