Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кольчуга а-ля бронежилет: На Миколаївщині знайшли зразки амуніції "другої армії світу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кольчуга а-ля бронежилет: На Миколаївщині знайшли зразки амуніції "другої армії світу"

Українські військові здобули чергові докази, що свідчать про нехлюйське забезпечення Росією своїх армійців

13 грудня 2022, 19:40
Поділіться публікацією:

Як повідомляє Оперативне командування "Південь", воїни 59-ї мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка під час звільнення Миколаївської області здобули артефакти, які свідчать про жахливе матеріальне забезпечення російської армії, пишуть "Коментарі".

Кольчуга а-ля бронежилет: На Миколаївщині знайшли зразки амуніції "другої армії світу"

Під час звільнення Півдня українські військові знайшли архаїчні зразки амуніції окупантів

Зокрема, в одному із приватних будинків знайшли декілька радянських бронежилетів ЖЗЛ-74.

"Цей бронежилет був розроблений у 1974 році на зміну більш застарілому на той час ЖЗТ-71 М. У його основі використана так звана луската схема розміщення елементів діаметром 50 мм, товщиною у 2 мм, що розташовані у два ряди", — розповідають в ОК "Південь".

Характеристики "сучасного" російського бронежилета "другої армії світу" свідчать про сякий-такий захист його власника від удару ножем, заточки, шилом чи спицею, а також послаблення від ударів каміння, сокири, лома, іншої зброї ударно-дробної дії за рахунок жорсткості всієї конструкції та її частин.

"Цей зразок військові бригади передали у колекцію Національний музей історії України. Морально застаріла зброя та погане забезпечення ворога допомагають нашим захисникам знищити якомога більше окупантів, наближаючи довгоочікувану Перемогу", — кажуть в ОК "Південь".

Як писали раніше "Коментарі", росіяни втрачають свою техніку не тільки на фронті, але через звичайну тупість, адже не можуть безпечно доставити військову техніку на поле бою. Про це повідомляє управління стратегічних комунікацій ЗСУ, яке опублікувало відповідне відео, де видно, як окупанти загубили свою БМП, тому, що погано закріпили її на платформі поїзда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини