Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колаборантів відправляють на навчання у РФ: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Колаборантів відправляють на навчання у РФ: яка причина

У місцевих адміністраціях на окупованих територіях не вистачає кваліфікованих кадрів

27 листопада 2023, 19:29
Поділіться публікацією:

Через дефіцит кваліфікованих кадрів в адміністраціях на окупованих російською армією територіях України загарбники змушені відправляти в Росію на навчання колаборантів, яких перед тим буквально "набрали з вулиць". Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), пише портал "Коментарі".

Колаборантів відправляють на навчання у РФ: яка причина

В окупантів дефіцит кваліфікованих кадрів. Фото з відкритих джерел

Зокрема, у ЦНС повідомили, що загарбники відправляють представників окупаційної адміністрації міста Антрацит (Луганська область) на навчання до Ставрополя (РФ).

Зазначається, що більшість так званих “чиновників”, які зголосилися працювати на росіян, не мають вищої освіти і "набрані з вулиць". На такий крок окупанти були змушені піти через дефіцит кваліфікованих кадрів, позаяк більшість місцевих чиновників відмовилися співпрацювати з ними.

За даними Центру, наразі в окупаційних адміністраціях на ротаційній основі працюють "гастролери" з РФ. Однак Москва планує змінити ситуацію, замінивши російських "гастролерів" місцевими колаборантами.

"Зрадників будуть навчати працювати в одній вертикалі Кремля, розподіляти потоки та співпрацювати зі "смотрящими" з Москви", — повідомили у ЦНС.

Крім того, відзначили у Спротиві, набраних в адміністрації колаборантів будуть схиляти до роботи на російські спецслужби.

Раніше портал "Коментарі" писав, що На тимчасово окуповані території Луганської області прибула нова партія вчителів з Росії, які займатимуться русифікацією місцевих школярів. Нову партію "гастролерів" з Тюмені окупанти завезли до шкіл міста Сорокине Луганської області. У місто прибули вчителі російської мови та літератури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини