Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кого Путін кинув на порятунок Курської області: чому почалася плутанина
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого Путін кинув на порятунок Курської області: чому почалася плутанина

ISW зазначає, що у запеклих бійців ФСБ великі проблеми з військовими РФ

сьогодні, 07:44 comments1509
Поділіться публікацією:

Відтиснення українських військ з Курської області було доручено Федеральній службі безпеки Росії. Але виконати завдання Кремля ФСБ поки що не вдається. Вся проблема в тому, що воює ФСБ у Курській області безуспішно і безуспішно намагається координувати бойові завдання з військовими. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Кого Путін кинув на порятунок Курської області: чому почалася плутанина

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти посилаються на публікацію в російському опозиційному виданні "Нова газета Європи", яке ідентифікувало військовослужбовця спецназу ФСБ, який загинув у боях у Курській області у серпні 2024 року. Ця інформація підтверджує, що на території області воюють елементи спецназу ФСБ.

За даними видання, один із офіцерів спецслужби поставив перед спецназом, зокрема бійцями груп "Альфа" та "Вимпел", завдання виявити та знищити українські диверсійно-розвідувальні групи у Курській області. Водночас офіцер заявив, що зазначені групи спецназівців погано пристосовані для ведення комбінованих боїв із застосуванням важкої техніки проти регулярних збройних сил.

В ISW нагадали, що спецназ ФСБ раніше мав справу з протистоянням невеликим терористичним групам і, ймовірно, не має достатньої підготовки та обладнання, необхідного для протистояння загартованим у війні підрозділам ЗСУ, які не припиняють наступальні операції.

Інше наближене до російських спецслужб джерело повідомило "Новій газеті в Європі", що Центр спецоперацій ФСБ не має "спільного зв'язку" з російськими військовими частинами і що досі відсутня спільний штаб для координації бойових завдань між ФСБ та російськими військовими.

Аналітики ISW зазначили, що Кремль та російське військове командування намагалися створити злагоджену та ефективну структуру командування та управління (С2) при реагуванні на українське "вторгнення" до Курської області. Проте досі залишається незрозумілим, які обов'язки належать до компетенції контртерористичної операції ФСБ чи Координаційної ради Міноборони.

"ISW раніше оцінював, що дублювання завдань та слабкі структури С2, швидше за все, і надалі створюватимуть тертя між ФСБ та Міноборони Росії", — наголошується у звіті Інституту вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини