"Кліщі" стискаються: де зараз перспективи для Сил оборони невтішні

Сили оборони змушені будуть відійти на інші позиції у Селидовому

Засновник Благодійного Фонду "Закриймо небо України", генерал-лейтенант Ігор Романенко, в ефірі Радіо НВ повідомив про критичну ситуацію в місті Селидове, де українські оборонці тримають позиції, незважаючи на посилений тиск противника.

"Тут важливо розуміти, що відбувається навколо Селидового, яким чином буде продовжуватися логістичне забезпечення бойових дій підрозділів Сил оборони України, які тримають оборону безпосередньо в самому місті. На жаль, щодо цього, якщо подивитися на мапу, то ситуація погіршується. Тобто клешні навколо цього міста [стискаються], вони просуваються і здійснюють вогневий вплив на логістичні шляхи. Перспективи негативні для оборони цього міста", — розповів Романенко.

Експерт припустив, що збереження життів українських воїнів може вимагати перегляду поточної тактики, включно з відходом на інші позиції. За його словами, хоча Селидове важливе, першочергове завдання – завдати максимальної шкоди противнику, зберігаючи наші сили. При цьому експерт додав, що через брак шляхів постачання утримувати місто стає складніше.

При цьому відомо, що з вересня 2024 року військові експерти та аналітики попереджали про ризик оточення українських сил у районі Селидового.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією німецького аналітика Юліана Рьопке, російські війська увійшли в місто Селидове на Донеччині, яке успішно захищалося з літа. За його інформацією, на деяких будинках російські загарбники почали вивішувати свої прапори.

Також "Коментарі" розповідали, що ситуація в Селидовому є критичною. Як відзначає воєнкор Богдан Мірошніков, там російські загарбники змогли закріпитися у частині багатоповерхівок 11 кварталу, на півдні, сході та центрі міста.