Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кличко готує киян до евакуації: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко готує киян до евакуації: подробиці

Кличко розповів, що у столиці вже працює кілька пунктів обігріву

6 листопада 2022, 12:40
Поділіться публікацією:

Уряд Києва готовий до розвитку різних сценаріїв у зв'язку із систематичними атаками РФ по енергетичній інфраструктурі України. Столична влада навіть розглядає варіант із терміновою евакуацією місцевих жителів. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телемарафону, повідомляє онлайн-видання "ВВС Україна".

Кличко готує киян до евакуації: подробиці

Віталій Кличко, фото з відкритих джерел

Кличко закликав киян робити запаси питної та технічної води, їжі, мати в наявності автономні зарядні пристрої та теплі речі. Чиновник не виключає, що незабаром у Києві на тлі нових російських бомбардувань може одночасно бути відсутньою електроенергія, тепла та холодна вода.

"Ми робимо все, щоб цього не сталося, проте наші вороги не залишають спроб залишити Київ без світла, води та тепла. Таким чином, всі мешканці столиці мають бути готовими до всіх можливих варіантів. Ми не виключаємо нічого, прораховуємо усі сценарії. Станом на сьогодні нашими зусиллями зроблено запас палива, дизельного палива, електрогенераторів, їжі та питної води. Крім цього, у столиці було відкрито кілька центрів обігріву", — підкреслив чиновник.

Кличко додав, що у разі відсутності електроенергії, у Києві неможливо буде забезпечити належне постачання та фільтрацію води, а також виведення каналізаційних стоків із квартир мешканців.

Мер міста також попросив столичних жителів, за можливості, зв'язатися із родичами та друзями, які проживають за містом. Як правило, там є будинки зі своїм власним водопроводом та піччю. Можливо, настане час, коли потрібно буде терміново покинути Київ і перечекати кризову ситуацію поза столицею.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Іран продовжує заперечувати постачання дронів-камікадзе Росії, незважаючи на їх активне використання країною-агресором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 листопада 2022, 12:53

Центр корупційних діянь не бажає лишатись до останнього? Маріуполь і окупований червоноармійськими УПА-дідами терпіли. Вони тільки за спиною інших захисники. Нехай зараз з гопніком Даніловим розробляють для Оксан тури на Росію плюндрувати могили - плювати на них. Поки корумповані чоловіки пиляють репарації і конфісковані активи російських Буратін. Талановиті провокатори (неоТягнибоки неоСталіни) не спровокованих нападів.


Новини