Головна Новини Суспільство Війна з Росією Китай знову прокоментував свою співпрацю з Росією: що сказали про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай знову прокоментував свою співпрацю з Росією: що сказали про Україну

Китай активно працює над тим, щоб забезпечити мирні переговори та політичне врегулювання війни

22 липня 2024, 19:45 comments1144
Поділіться публікацією:

Китай і Росія ведуть нормальну співпрацю, яка не спрямована проти будь-якої третьої сторони і не повинна стати мішенню для зовнішнього втручання або примусу, заявила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін. Вона зазначила, що Китай і Росія є незалежними великими країнами, а їхня співпраця є звичайною практикою.

Китай знову прокоментував свою співпрацю з Росією: що сказали про Україну

Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

У відповідь на питання про можливі американські санкції проти китайських компаній, які підтримують війну Росії проти України, Мао Нін підкреслила, що Китай рішуче проти будь-яких односторонніх санкцій і вживе всіх необхідних заходів для захисту своїх законних прав та інтересів. Вона також додала, що позиція Китаю щодо "української кризи" є "об'єктивною та справедливою".

Мао Нін наголосила, що Китай не є ні тим, хто створив кризу, ні її учасником, але активно працює над тим, щоб забезпечити мирні переговори та політичне врегулювання кризи. Вона закликала США конструктивно працювати над політичним врегулюванням кризи, а не перекладати провину на Китай та не вбивати клин між Китаєм та іншими країнами.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США зробили останнє попередження китайським банкам. США готують нові санкції проти китайських організацій, що підтримують війну Росії в Україні. Таку заяву зробив радник США з національної безпеки Джейк Салліван. Він натякнув, що під прицілом можуть бути китайські банки. 

Чиновник вказав на виконавчий указ президента Джо Байдена наприкінці минулого року, який дозволяв Міністерству фінансів переслідувати банки, які б сприяли виробленню товарів подвійного призначення для допомоги російській оборонній промисловості. Салліван додав, що ці повноваження були надані недарма.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини