Головна Новини Суспільство Війна з Росією Китай відреагував на російський удар по кафе на Харківщині: що заявили у Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на російський удар по кафе на Харківщині: що заявили у Пекіні

Пекін дуже стурбований і глибоко сумує через смерть цивільних, яких Росія офіційно назвала "неонацистами"

10 жовтня 2023, 13:45 comments4539
Поділіться публікацією:

Прогнозовано КНР не знайшла сили звинуватити Росію за ракетний удар по Харківській області, коли в селі Гроза загинули більше 50 цивільних. Пекін лише визнав, що удар по кафе у селі Гроза Харківської області призвів до загибелі мирного населення, захист якого має бути пріоритетом. Ось тільки хто стоїть за цим ударом – китайські дипломати так і не сказали. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну позицію Китаю під час засідання Ради Безпеки ООН озвучив заступник посла Китаю в ООН Ген Шуан.

Китай відреагував на російський удар по кафе на Харківщині: що заявили у Пекіні

Удар по селу Гроза. Фото: з відкритих джерел

Також Китай вкотре використав формулювання про те, що в Україні відбувається конфлікт, а не повноцінна війна, спричинена російським вторгненням.

"У своїх попередніх заявах Китай закликав обидві сторони до спокою та стриманості, поваги міжнародного права, дотримання принципів пропорційності [при застосуванні сили], щоб убезпечити громадянське населення та громадянську інфраструктуру. Китай глибоко стурбований тривалістю української кризи та наростанням полум'я війни, яке шкодить громадянським, що ми вважаємо дуже сумним”, – висловився китайський дипломат.

Ген Шуан також закликав "обидві сторони" розпочати пошук шляху для переговорів, щоб крок за кроком наблизитися до світу.

Нагадаємо, 5 жовтня окупанти вдарили ракетою (ймовірно "Іскандером") по кафе у селі Гроза на Харківщині. Саме в той час, коли там проходила панахида за односельчанином, який загинув на війні. Внаслідок цього загинуло 52 особи – кожен шостий мешканець села.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що РФ готується до можливих конфліктів із країнами НАТО на півночі. Насамперед – з країнами Балтії. Якою є ймовірність, що Кремль зважиться на відкриту війну проти Північноатлантичного Альянсу? Про що говорять відповідні заяви та приготування? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини