Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кирило Буданов особисто був при зачистці заводу у Вовчанську: що кажуть військові
commentss НОВИНИ Всі новини

Кирило Буданов особисто був при зачистці заводу у Вовчанську: що кажуть військові

Під час зачистки заводу доводилося вступати в рукопашний бій з окупантами та брати полонених

сьогодні, 15:24
Поділіться публікацією:

Невідомі раніше деталі звільнення Вовчанського агрегатного заводу розповів командир підрозділу "Стугна" спецпідрозділу Тимура ГУР МО України з позивним Лінукс в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі".

Кирило Буданов особисто був при зачистці заводу у Вовчанську: що кажуть військові

Фото: колаж порталу "Коментарі"

 Він заявив, що важливим етапом місії стало непомітне для ворога накопичення наших сил і засобів у районі проведення бойового завдання.

"Це якраз класика операцій для спецпідрозділів. Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотних систем, і артилерії, і особового складу, який має досвід зачистки подібних будівель. Тож це було завдання для нас, і ми його виконали повністю", ― зазначив розвідник.

За його словами, одним з важливих факторів під час здійснення місії  була чітка координація між задіяними у штурмі групами спецпідрозділу Тимура ― "Стугна", "Парагон", "Юнгер", РДК, БДК, "Терор".

"Кожна з цих груп мала свою специфіку роботи, і загалом вдалось дотриматись цієї координації. Це завжди важливо в будь-яких підрозділах", ― наголосив Лінукс.

Також він розказав про роль начальника ГУР МО України генерал-лейтенанта Кирила Буданова під час звільнення Вовчанського агрегатного заводу.

"Ні для кого не таємниця, що Кирило Олексійович Буданов часто безпосередньо бере участь в операціях. Конкретно в цій операції він був з нами в ключовий момент, на ключовому етапі. Кілька діб був присутній, безпосередньо керував місією. Безумовно, це підтримує бійців, дає їм мотивацію", ― сказав розвідник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Підрозділи ГУР зачистили від окупантів Агрегатний завод у Вовчанську (ВІДЕО)

В результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МОУ, інформує портал "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини