Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кількість загиблих маріупольців може бути в рази більшою, - мер міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість загиблих маріупольців може бути в рази більшою, - мер міста

В Маріуполі створюють нові братські могили для загиблих цивільних

30 травня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Попередні оцінки кількості загиблих маріупольців можуть значно мінитися, а кількість жертв серед цивільного населення — збільшитися. За даними міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, з'явилися нові могили.

Кількість загиблих маріупольців може бути в рази більшою, - мер міста

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

За травень на Старокримському кладовищі викопано 25 нових секторів траншейного типу, там поховали тіла загиблих кількома шарами. Над такою братською могилою ставлять таблички як в індивідуальних похованнях.

Попередньо, з середини квітня окупанти поховали в братських могилах не менше 16 тисяч маріупольців. Могили створили біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне. Майже 5 тисяч трупів поховали комунальники ще на початку березня. Однак в моргах й на створених окупантами "трупозвалищах", під завалами будівель, в похованнях біля будинків ще тисячі тіл загиблих.

Бойченко говорить, що наслідки обстрілів, блокади й окупації міста — це більше ніж 22 тисяч загиблих, з огляду на масові братські могили за містом і всередині нього. Підтверджує інформацію й радник мера Петро Андрющенко, він написав, що в приміщенні супермаркету "Щирий кум" в Лівобережному районі по пр. Свободи росіяни облаштували трупозвалище — звозять тіла цивільних.

Крім того, окупанти протягом 29 травня вивезли до фільтраційного табору в селі Безимяне Новоазовського району 253 людини, з них 33 дитини. З селища до Таганрогу депортували 235 маріупольців з них 28 дітей.

Влаштовують фільтраційні табори росіяни не лише на окупованих територіях, а й в прикордонних, де є пункти переходу державного кордону росії з Естонією. Там всіх українців, що виїжджають з рф, вивозять до фільтраційного табору, де здійснюється геноцид, за свідченнями людей.

Як писав портал "Коментарі", мешканцям Маріуполя, що перебувають на території міста й не можуть евакуюватися через те, що окупанти не припиняють вогонь і не відкривають гуманітарних коридорів, загрожує ще одна смертельна небезпека.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mariupolrada
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини